Contact

Meghirdették a megyei közszállítási szolgáltatásokra vonatkozó tendert

Itthon > Uncategorized > Meghirdették a megyei közszállítási szolgáltatásokra vonatkozó tendert

A Bihar Megyei Tanács január 3-án meghirdette „ A megyei közszállítási szolgáltatás megszervezésére vonatkozó megbízás kiadása a menetrend szerinti távolsági buszjáratok révén” elnevezésű tendereljárást.

A szerződés a Bihar megyei közszállítási szolgáltatás elvégzésének megbízására vonatkozik, az erre vonatkozó feladatok és felelősségek átruházása által az üzemeltető/üzemeltetők részére, beleértve a szolgáltatáshoz kapcsolódó közlekedési infrastruktúra  kezelésére és használatára vonatkozó jogokat és kötelezettségeket.

A kiírás értelmében a szolgáltatás 101 útvonalat tartalmaz, 24 csoportra osztva. Az árajánlatok elbírálásánál hat kritérium műszagi jellegű, egy pedig pénzügyi, éspedig az alkalmazott díjszabásokra vonatkozó. Ez szerepel a legnagyobb súllyal az értékelésben, 50 százalékot nyom a latba.

A korábbi közbeszerzési eljárásokhoz viszonyítva jelentős változás, hogy már nem jelent előnyt az, ha valamelyik szolgáltató régóta üzemeltet járatot egy bizonyos útvonalon, ugyanis ez a tényező az útvonalra vonatkozó engedéllyel rendelkező fuvarozót részesítette előnyben, befolyásolva ezáltal a szabad versenyt. Ezt a kritériumot egy másik váltotta fel, amely arra vonatkozik, hogy közszolgálati szerződésekkel igazolni kell, hogy az illető cég közszállítási szolgáltatást végzett bárhol az Európai Unióban.

Ugyanakkor az ajánlattevőknek biztosítaniuk kell a minőségi szolgáltatást, amely által a helyközi járatok üzemeltetése stabilabbá és kiszámíthatóvá válik. A szolgáltatás elvégzésére vonatkozó megbízási szerződésben pontos előírások szerepelnek mindegyik fél kötelezettségeire vonatkozóan. Az elmúlt években egyes szolgáltatók a szerződés lejárta előtt megszűntettek bizonyos járatok működtetését, azonban ez most jóval nehezebben lesz kivitelezhető, vagy a fuvarozó jelentős költségekkel számolhat.

A nyílt pályázaton bármely fuvarozó cég részt vehet. Árajánlatokat 2022. február 15-ig lehet tenni, a tender becsült értéke 151.993.436, 49 lej. Ez az érték az szolgáltatást végzők virtuális bevételeit jelentik a szerződés hét éves időtartama alatt.   

Előző Aláírták a hulladéktárolók építésére vonatkozó szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor