Contact

Meghirdették a tendert a Nagyváradi Repülőtér rakománytermináljának építésére

Itthon > Uncategorized > Meghirdették a tendert a Nagyváradi Repülőtér rakománytermináljának építésére

Július 22-én elindították a nyílt licites eljárást a Nagyváradi Repülőtér Rt.  rakománytermináljának létesítésére.

A tenderfüzet szerint a rakományterminál a következőkből áll: épületek (hangár, raktár, ezek az ingatlanok az összterület legfeljebb 60 százalékát foglalják el), kifutópálya, a csatlakozó rész, parkoló a repülőgépeknek,  bekötőút a járműveknek,  parkoló rész, a terminál és az azt körbevevő kerítés körül.

A befektető a saját költségén megépíti azt a kifutópályát, amely biztosítja a kapcsolatot a légikikötő fel- és leszállópályája, valamint a rakományterminál melletti repülőgép-parkoló között.

A kötelező feltételek között szerepel, hogy az érdekelt cégeknek négyzetméterenként legkevesebb 25 eurot kell befektetniük az összterületet számítva, a parkolásra szánt részek és a tetőszerkezettel rendelkező ingatlanok pedig az összterület 40-60  százalékát kell elfoglalják.

Az árajánlatokat július 23-augusztus 12. között lehet benyújtani. A földterület használatba vételét is tartalmazó tendereljárásra vonatkozó hirdetményt, a Bihar Megyei Tanács honlapján, a www.cjbihor.ro, címen lehet megtekinteni, a Közérdekű információk/Hirdetmények menüpontnál.

Mint ismeretes, a Bihar Megyei Tanács június 30-i rendes ülésén fogadta el a projekt végrehajtására vonatkozó együttműködési megállapodást, a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) és a Nagyváradi Repülőtér között.

A Bihar Megyei Tanács 14,38 hektáros területet bocsát egy magánbefektető rendelkezésére a terminál kivitelezésére, és megszervezi a licitálási eljárást, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal pedig adókedvezményeket biztosít a beruházások ösztönzésére. A repülőtér vállalja, hogy a rakománytermináltól új kifutópályát hoz létre a le- és felszállópályához, az ADLO pedig biztosítja a közutakhoz való csatlakozást, és az Eurobusiness II. számú Ipari Park közüzemi rendszeréhez 

„A dokumentáció benyújtási időszaka után következik az árajánlatok értékelése, ily módon szeptember végéig kihirdethetjük a nyertest. A rakományterminál 14 hektáros telken épül , amely a váradi repülőtér és a II. számú Ipari Park között helyezkedik el. A nyertes befektető kifutópályát épít a teherszállító repülőgépeknek, ugyanakkor parkoláshoz és kirakodáshoz szükséges platformokat létesít ,raktárhelyiségeket alakít ki, valamint egyéb specifikus berendezéseket szerez be. A terminálnak 2023-ig működnie kell”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Előző Közvitát tartottak a megyei személyszállítási szolgáltatásról

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor