Contact

Megkezdődnek a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Megkezdődnek a belényesi körgyűrű II. útszelvényének kivitelezési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács október 9-én adta ki a belényesi körgyűrű II. szakasza  kivitelezési munkálatainak elkezdésére vonatkozó rendelkezést. A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval.

 Ezen útszelvény építésének határidejét 15 hónapban határozták meg, ebből 3 hónap a tervezés időszaka, 12 hónap pedig a kivitelezésé. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű I. útszelvénye és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére. A munkálatok értéke eléri a 15.589.851,59 lejt áfa nélkül.

Mint ismeretes a belényesi körgyűrű I. szakaszának munkálatai 2023. februárjában kezdődtek meg. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Eddig mintegy 40 százaléka készült el a munkálatoknak.

Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter. A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül.

A belényesi körgyűyű I. és II. útszelvényének  teljes hossza 9,33 kilométer. A beruházás kivitelezői: az I. szakasz esetében, a Drum Asfalt (fővállalkozó),  az Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi,  az Obras Publicas y Regadios és az OPR Asfalt cégekből álló konzorcium, valamint a II. szakasz esetében,  a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló társulás.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Piaci standok a helyi kistermelőknek

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor