Contact

Piaci standok a helyi kistermelőknek

Itthon > Uncategorized > Piaci standok a helyi kistermelőknek

Az október 7-i Bihari Termékek Vásárán a helyi kistermelők már azokon az új standokon árusították portékáikat, amelyeket a Bihar Megyei Tanács vásárolt meg a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) közreműködésével. 

A ponyvával rendelkező standok lucfenyőből készültek. Az árusító pultok mérete: 100×200 centiméter, a stand tetejének hossza 266 centiméter, a szélessége (nyitott pult esetén) 220 centiméter. A standokat úgy készítették, hogy védve legyen a fakártevők és a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen. 

A standok beszerzésére vonatkozó szerződést a szlovéniai LESARSTVO ŽAŽE d.o.o céggel kötötték meg. Az 50 piaci árusító stand ára 160.250 lej volt, azaz darabonként 3.205 lej. 

„Az a célunk, hogy támogassuk a helyi termelőket abban, hogy értékesíteni és népszerűsíteni tudják termékeiket a vásárokon és a különböző eseményeken. A vásár nem csupán egy rendezvény, hanem egy nagyszerű lehetőség, hogy a helyi, hagyományos termékek elérhetőek legyenek a helyi lakosok és a turisták számára is”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A Bihari Termékek Vásárát a nagyváradi Szent László téren (Piața Unirii) szervezik meg minden szombaton reggel 8 -13 óra között, valamint a váradszőllősi (Nufărul) téren, a McDonald’s gyorsétterem mellett minden szerdán 14-18 óra között.

A helyi termékek vásárát annak az együttműködési megállapodásnak a keretében szervezik meg, amelyet a Bihar Megyei Tanács, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), valamint a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) kötött egymással. A belényesi és a margittai önkormányzat is részt vesz a projektben, ugyanis mindkét településen szerveznek majd termelői vásárokat.

Előző Megkapta a környezetvédelmi engedélyt az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi útra vonatkozó beruházás

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor