Contact

Megkezdődnek a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Megkezdődnek a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk kivitelezési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács február 14-én rendeletet bocsátott ki a Nagyvárad metropolisz övezetében építendő, fugyivásárhelyi, nagyürögdi és biharszentandrási körgyűrűk kivitelezési munkálatainak megkezdésére.  

A Bihar Megyei Tanács műszaki csapata, a tervezők, a kivitelezők és az ellenőrzést végzők képviselői február 13-án terepszemlén vettek részt, hogy megbeszéljék a munkálatok konkrét kivitelezésének módját. Ugyanakkor átadták a kivitelezőnek az építési területeket.   

„Ezekben a napokban a kivitelező az építőtelep kialakításán dolgozik és előkészíti a munkálatok. A jövő héttől kezdődően fokozatosan kezdik el a munkálatokat. Köszönöm a kivitelezők és a tervezők munkáját. A nagyváradi, a biharszentandrási, a nagyürögdi és a fugyivásárhelyi polgármesteri hivatalok segítségével a munkálatok minden helyszínen megkezdődhetnek”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes február 2-án írták alá a kivitelezési szerződéseket a PORR Construct céggel. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

Az első beruházás esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül, a másodiknál pedig 84.394.118,95 lej áfa nélkül. A kivitelezés határidejét 18 hónapban határozták meg a kivitelezésre vonatkozó rendelet kiadásától számítva.

A finanszírozást vissza nem térítendő pénzforrásokból biztosítják, a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretében.

Előző Kiírták a tendert a Multifunkcionális Kulturális Központ építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor