Contact

Megkezdődnek a metropolisz-körgyűrű  II. szakaszának kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Megkezdődnek a metropolisz-körgyűrű  II. szakaszának kivitelezési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács szeptember 19-én adta ki a rendelkezést a kivitelezési munkálatok elkezdéséhez, a metropolisz-körgyűrű  II szakasza, a 9+055 kilométertől egészen a 17+017 kilométerszelvényig terjedő részre vonatkozóan.

A 8 kilométeres hosszúságú második útszelvény Félixfürdőtől kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket.

„Ezen a szakaszon a legösszetettebb munkálat, a víztározó övezetét és a Betfia felé vezető megyei utat átszelő viadukt építése. Az a terület, ahol az út keresztezni fogja, az  Püspökfürdő mellett található.  Az első szakaszban lefúrják az oszlopokat és elvégzik az alapozási munkálatokat. Abban az esetben ha a területen lévő két nagyfeszültségű hálózat áthelyezése nem okoz késedelmet, a kivitelezési munkálatok jövő év őszén befejeződnek”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A kivitelezéssel megbízott PORR Construct  cég  kialakítja az építőtelepet és előkészítő munkálatokat folytat: mint például földmunkálatok, a terület megtisztítása a növényzettől, a terület előkészítése a földfúrógép elhelyezéséhez, a bekötőutak kialakítása stb. A kivitelezés időtartama 18 hónap.

Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögd és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig. Ezen munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést a napokban fogják kibocsátani. Addig is a kivitelezéssel megbízott konzorcium, amely  az ASFAMIXT Kft-ből, az OPR ASFALT Kft-ből és a DACIA FABER Kft-ből áll, kialakítja az építőtelepeket.

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni.

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a 2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző A váradszentmártoni körgyűrű kivitelezési munkálatainak helyzete

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor