Contact

Megkezdődött a Fugyivásárhely -Kiskopács közötti útszakasz aszfaltozása

Itthon > Uncategorized > Megkezdődött a Fugyivásárhely -Kiskopács közötti útszakasz aszfaltozása

A kivitelezők elkezdték az első aszfaltréteg leterítését a 767E jelzésű megyei út  Fugyivásárhely ( Oșorhei) – Kiskopács (Copăcel) közötti részén. Ezen útszakasz korszerűsítési munkálatai 2023. februárjában kezdődtek és jelenleg 45 százalékban készültek el.

A megyei útszakasz hossza 12,8 kilométer. A munkálatok során szélesítik az utat, kialakítják az ingatlanok bejáratához való összeköttetéseseket, gyaloghidakat korszerűsítenek, valamint lebontják a Szaránd-völgyi hidat és újat építenek helyette.

A fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezése valamint a 767E jelzésű megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának felújítási munkálatai a „ Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése” elnevezésű projekt I. szakaszának részét képezi. A projekt II. szakasza a biharszentandrási (5 kilométer hosszú) és a nagyürögdi (8,4 kilométeres hosszúságú) körgyűrűk kivitelezését foglalja magába, a III. szakaszában pedig Bihar település elterelő útja épül meg, valamint a Hegyközpályi-Bihar közötti útszakasz.   

   A kivitelező a SC PORR Construct Kft., az I. szakasz esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül.  A kivitelezés időtartama 18 hónap, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva.

A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból történik a 2021-2012 Regionális Operatív Program keretéből. A november 23-i azonnali rendkívüli megyei tanácsülésen a képviselő-testület tagjai jóváhagyták a dokumentáció aktualizálását, amely a finanszírozási szerződés aláírásához szükséges.

A fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezése valamint a 767E jelzésű megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának felújítási munkálatai, a nagyürögdi, biharszentandrási, bihari körgyűrűk kialakítása, a Bihar község és Hegyközpályi közötti összekötő út létesítése, a 763-as számú megyei út Pádis-Ék Ponor közötti szelvény építése, valamint a 795. számú megyei út Nagyszalonta-Tenke közötti szakaszának helyreállítása a „Bihar megyei úthálózathoz és a TEN-T csomóponthoz kapcsolódó másodlagos közúti kapcsolatok kialakítása és helyreállítása” elnevezésű projekt részét képezi. 

Az összes beruházás értéke 130 millió euró, amelyből 60 millió eurót tesz ki a vissza nem térítendő európai uniós finanszírozás.

Előző Lezárt megyei útszakaszok a téli időszakban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor