Contact

Térfigyelő kamerákat helyeztek el az országutak mentén

Itthon > Uncategorized > Térfigyelő kamerákat helyeztek el az országutak mentén

Az elmúlt héten mind a kilenc térfigyelő kamerát üzembe helyezték a Bihar megye területén áthaladó országutak menti öt parkoló folyamatos megfigyelésére. Ez egy olyan zászlósprojekt részét képezi, amelyet a Bihar Megyei Tanács és más partnerintézmények közösen hajtanak végre annak érdekében, hogy fenntartsák megyénk tisztaságát.  

Erre vonatkozóan a Bihar Megyei Tanács március 31-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták az együttműködési megállapodás megkötését, a (1) Bihar Megyei Tanács, a (2) Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az (3) Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) keretében működő Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóság,  az  (4) RCS&RCS cég, és a  (5) BITROOT SOLUTION cég között.

Az együttműködési megállapodás szerint a Bitroot Solution cég ingyenesen kilenc kamerát biztosít, a Bihar megyén áthaladó öt országút mentén lévő parkoló megfigyeléséhez, az RCS&RDS cég pedig az internetkapcsolatot teremti meg.

A Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóságnak az a feladata, hogy azonosítsa azokat a parkolókat, ahol gyakran fordul elő, hogy illegálisan dobnak ki szemetet. A rendőrség haszonbérbe veszi a térfigyelő kamerákat, folyamatosan monitorizálja azokat, és az Országos Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei felügyelőségével közösen járőrözést szervez a szükséges intézkedések alkalmazására. 

A Bihar Megyei Tanács folyamatosan figyeli a kamerákat és továbbítja a szükséges információkat az illetékes hatóságoknak. Ugyanakkor együttműködik a partnerintézményekkel és a megyében működő polgármesteri hivatalokkal a megállapodás alkalmazásának érdekében.

Az együttműködési megállapodást 4 hónapos időtartamra kötötték meg, a dokumentum meghosszabbításának lehetőségével.

Mint ismeretes videókamerákkal még megfigyelik a megyei utak mentén található parkolókat, valamint a Sebes-Körös völgyét, annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális hulladéktárolást.

Előző A tisztaság hónapja Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor