Contact

Megkötötték a szerződéseket a speciális oktatási központok igazgatóival

Itthon > Uncategorized > Megkötötték a szerződéseket a speciális oktatási központok igazgatóival

Január 10-én kötötték meg a Bihar Megyei Tanácshoz tartozó speciális oktatási központok igazgatóinak szerződését, amely a 2022-2024-es időszakra vonatkozik. A dokumentumokat a Bihar Megyei Tanács székhelyén írták alá. Az eseményen jelen volt Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és Horea Abrudan megyei főtanfelügyelő is.

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe hat speciális oktatási központ, valamint a Bihar Megyei Erőforrás- és Neveléssegítő Központ (CJRAE) tartozik.

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség az elmúlt év végén szervezett versenyvizsgát az oktatási intézmények igazgatói és aligazgatói tisztségeinek betöltésére.  Az erre vonatkozó specifikus jogszabály szerint a Bihar Megyei Tanács képviselője is tagja annak a bizottságnak, amely meghallgatja a jelölteket. Ennek értelmében a Bihar Megyei Tanács 293/2021.11.15. számú határozatában jóváhagyta, hogy Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, illetve Călin Gal, a megyei önkormányzat alelnöke tagja legyen az értékelést végző bizottságoknak. 

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség által szervezett versenyvizsga nyomán január 17-től kezdődően a következő igazgatók kezdhetik meg tevékenységüket:

  1. Teodora Angelica Pantazi – nagyváradi 1. számú Speciális Oktatási Központ;
  2. Lăcrămioara Adina Șipoș – nagyváradi Orizont Speciális Oktatási Központ;
  3. Maria Ramona Vesa – nagyváradi Cristal Speciális Oktatási Központ;
  4. Andrea Olah – nagyváradi Bonitas Speciális Oktatási Központ;
  5. Alina Vese –nagyváradi 1. számú Speciális Műszaki Líceum.

Senki sem jelentkezett a papfalvai 1. számú Speciális Oktatási Központ igazgatói állására. Ezért továbbra is Gabriela Maria Adriana Șandor tölti be ideiglenesen az igazgatói tisztséget, egy új versenyvizsga megszervezéséig.  

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint a megyében lévő speciális oktatási intézményekbe összesen 1.160 diák iratkozott be, ebből 431-en középiskolai, 6-an líceumi, 168-an óvodai, 323-án elemi és 232-en szakiskolai oktatásban vesznek részt.

 

Előző Öt ajánlat érkezett két vércsorogi gyaloghíd újjáépítésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor