Contact

Megnyílik a hulladékgyűjtő udvar Nagyszalontán

Itthon > Uncategorized > Megnyílik a hulladékgyűjtő udvar Nagyszalontán

November 18-án, szombaton Nagyszalontán megnyílik az első önkéntes hozzájárulással épült platform, amely nagyméretű hulladékok szelektív gyűjtésére használható.

A nagyszalontaiak mellett Madarász és Tulka község lakosai is ingyenesen használhatják a hulladékgyűjtő platformot. A központba való belépéskor fel kell mutatni a személyazonossági igazolványt. A hulladékgyűjtő udvart a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal működteti az AVE Bihar köztisztasági szolgáltatón keresztül. 

A hulladékudvar minden szombaton 10-18 óra között lesz nyitva. A lakosok a következő hulladéktípusokat vihetik a tárolókba: gumiabroncsok, bútorok, műanyagok, papír-karton, ruhaanyagok, üveg, fém, építési törmelék, kertekből származó hulladék, elektromos és elektronikai hulladék, használt étolaj, palackok, amelyekben rovarirtószerek voltak, festékes dobozok, neonlámpák és elemek.

A nagyszalontai lakossági központ részét képezi annak a 32 darab hulladékgyűjtő udvarból álló hálózatnak, amelyet Bihar megyében alakítanak ki.  Ezt a projektet a Bihar Megyei Tanács és az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület (A.D.I.) valósítja meg együttműködve az önkormányzatokkal.

„Jövő nyártól mind a 32 hulladékgyűjtő udvar megnyílik. Így a Bihar megyei lakosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy egy lakóhelyükhöz közeli helyre vigyék a nagyméretű hulladékokat, amelyet ingyenesen tárolhatnak ott, ezáltal hozzájárulva a megye tisztaságához.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes november 4-től működik az élesdi hulladékgyűjtő udvar. Legközelebb a margittai és belényesi platformokat nyitják majd meg. Jelenleg 12* hulladékgyűjtő központ kivitelezése zajlik, valamint   további 16** esetében folyamatban van a kivitelező cég kijelölése.

Az európai uniós alapokból finanszírozott központok a Bihar Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer (SMID) részét képezik, és nemcsak azon területi-közigazgatási egységek lakosai használhatják majd ingyenesen, ahol ezen platformok találhatóak, hanem a szomszédos települések lakosai is díjmentesen szállíthatják oda a hulladékokat.

*Kivitelezés alatt álló hulladékudvarok: Váradszentmárton, Biharszentandrás, Fugyivásárhely, Tenke, Magyarcséke , Oláhszentmiklós, Barátka, Mezőteledg, Rév, Érmihályfalva, Székelyhíd, Papfalva,

**A következő településeken létesítendő platformok kivitelezésére írtak ki tendert: Bors, Hegyközpályi, Nagyürögd, Kiskopács,Vaskohsziklás, Vaskoh, Dragánfalva, Bontesd , Hagymádfalva, Vámosláz, Bályok, Kisősi, Keményfok, Alsókocsoba, Miklóirtás, Belényesirtás.

Előző Elfogadta a kormány az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út műszaki-gazdasági mutatóit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor