Contact

Megnyílt a belényesi hulladékgyűjtő udvar

Itthon > Uncategorized > Megnyílt a belényesi hulladékgyűjtő udvar

Március 2-án megnyílt az önkéntes hozzájárulással létesített szelektív hulladékgyűjtő udvar Belényesen. Már az első napon is szállítottak oda hulladékokat a belényesiek a platform műkődési szabályzatának megfelelően.

A hulladékgyűjtő udvar a belényesi Burgundia Mică utcában található a volt téglagyár közelében. A központ a következő órarend szerint működik:     

  • március és október között a platform hetente két napot tart nyitva, minden kedden és szombaton 8-16 óra között;
  • november és február között a hulladékgyűjtő udvar hetente egyszer, szombatonként működik 8-16 óra között.

A központba való belépéskor fel kell mutatni a személyazonossági igazolványt, járművel vagy a nélkül is be lehet menni. A hulladéktárolót az AVE Bihar köztisztasági szolgáltató cég működteti.

A lakosok a következő hulladéktípusokat vihetik a tárolókba: gumiabroncsok, bútorok, műanyagok, papír-karton, ruhaanyagok, üveg, fém, építési törmelék, kertekből származó hulladék, elektromos és elektronikai hulladék, használt étolaj, palackok, amelyekben rovarirtószerek voltak, festékes dobozok, neonlámpák és elemek. A platformra vihető hulladéktípusokról és a működési szabályzatról a következő linken lehet tájékozódni:https://www.municipiulbeius.ro/wp-content/uploads/2024/02/Regulament-de-functionare-a-centrului-de-colectare-prin-aport-voluntar-a-deseurilor-situat-in-Municipiul-Beius.pdf

A belényesi platform részét képezi annak a 32 darab hulladékgyűjtő udvarból álló hálózatnak, amelyet Bihar megyében alakítanak ki.  Ezt a projektet a Bihar Megyei Tanács és az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület (A.D.I.) valósítja meg együttműködve az önkormányzatokkal. Ezek a központok a Bihar Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer (SMID) részét képezik.

Előző Régészeti leletek Bihar körgyűrűjének nyomvonalán

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor