Contact

Megtisztítják a megyei utak mentén lévő területeket

Itthon > Uncategorized > Megtisztítják a megyei utak mentén lévő területeket

Október 11-től több megyei út mentén elhelyezkedő terület tisztítása kezdődött meg Margitta, Tenke és Belényes övezetében.

A 191. számú megyei út (Margitta-Tasnád) mentén, a 709E jelzésű megyei útnál (Feketebátor-Illye), valamint a 792A jelzésű megyei út (Váradles-Tenke) esetében kezdték meg a takarítást, ahova illegálisan nagy mennyiségű hulladékot dobtak el. Ezek azt követően váltak láthatóvá, hogy eltávolították az össze-vissza elburjánzó gaznövényzetet az utak mentén. Az akció következő szakaszában a turisztikai övezetek esetében lévő gondok feltérképezése és megoldása történik.

A köztisztasági akciókat a Bihar Megyei Tanács és a Bene Internațional cég közötti együttműködési megállapodás alapján szervezik meg, amelyről a megyei önkormányzat 224/2021.09.16. számú határozata rendelkezik. 

„A megyei utak menti övezetek tisztítását nem lehetett volna elvégezni másképp, ugyanis ez nem része az Integrált Hulladékkezelési Menedzsmentrendszernek, amelynek alkalmazásával vidéken négy frakcióban, a városokban pedig öt frakcióban gyűjtik össze a hulladékot a magánszemélyektől és a jogi személyektől. Ez a partnerségi megállapodás megoldja ezt a problémát. A cég takarítási akciókat fog szervezni a megyei utak mentén, valamint az ezekhez kapcsolódó megállóhelyeken, parkolókban, vagy buszállomásokon”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és az Ecolect Csoport Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület elnöke.

A megállapodás a piknikhelyekre és turisztikai övezetekre is vonatkozik, amelyek Bihar megye köz- vagy magántulajdonában vannak. A cég havonta két alkalommal ingyenesen összegyűjti, elszállítja, szétválogatja és hasznosítja, vagy semlegesíti ezeket a hulladékokat.

A Bihar Megyei Tanács kiegyenlíti a válogatás és hasznosítás után megmaradt hulladékok tárolásának költségeit. A protokollumot 12 hónapos időszakra kötötték meg, ennek meghosszabbításának lehetőségével.

Előző Éves tevékenységi beszámoló

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor