Contact

Megvizsgálják a leendő metropolisz-körgyűrű nyomvonalváltozatait

Itthon > Uncategorized > Megvizsgálják a leendő metropolisz-körgyűrű nyomvonalváltozatait

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke ma Fugyivásárhely községben járt, hogy kielemezze a leendő metropolisz-körgyűrű több útvonalváltozatát. Az út hossza 20 kilométer, és Nagyvárad déli részén fog megépülni.

Az alelnök mellett a találkozón részt vett Ioan Gligor, Fugyivásárhely polgármestere, Filip Cheșeli, a Bihar Megyei Tanács Műszaki Igazgatóságának vezetője, valamint Cristian Diaconescu tervezőmérnök.

„Ez a körgyűrű nagyon fontos szerepet tölt be a város és a metropolisz övezet fejlődésének szempontjából. Azon túl, hogy kivezeti a teherforgalmat a településekről, ez a beruházás lehetőséget teremt a nyomvonal mentén történő urbanisztikai és városi fejlesztésekre is”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács szeptember 29-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták, hogy a megyei önkormányzat  együttműködési megállapodást kössön a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint Fugyivásárhely, Váradszentmárton és Nagyürögd község polgármesteri hivatalaival.

A metropolisz-körgyűrű finanszírozását az Anghel Saligny Országos Befektetési Programból (PNI) biztosítanák, amelynek keretében minden területi-közigazgatási egységnek ajánlva van egy minimális összeg kiutalása.

A terelőút kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy, és megyei út besorolású. Ez gördülékenyebbé teszi a személy –és áruforgalmat a Nagyváradi Metropolisz Övezetben (ZMO). Ezen projekt megvalósításának érdekében megegyeztek a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a Nagyváradi Metropolisz Övezethez tartozó három község (Fugyivásárhely, Váradszentmárton és Nagyürögd) polgármesteri hivatalával.

Előző Működik a margittai buszállomás

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor