Contact

Működik a margittai buszállomás

Itthon > Uncategorized > Működik a margittai buszállomás

Október 11-től megnyílt a margittai buszpályaudvar az utazóközönség számára. A megyei közszállítási szolgáltatás, a Bihar Megyei Tanács által megállapított menetrend szerint fog működni.

A Román Közúti Hatóság (ARR) engedélyezte a Margittai Polgármesteri Hivatal számára a közúti közszállítással kapcsolatos tevékenység elvégzését a buszállomáson, öt évre terjedően, október 8-től kezdődően egészen 2026-ig.

A margittai buszállomás, a Bihar Megyei Tanács beruházása, amelyet az alárendeltségébe tartozó Bihar megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) közreműködésével valósított meg. A helyszín, a Margittai Polgármesteri Hivatal kezelésébe került, amely parkosítási munkálatokat végeztetett el.

A menetrend szerves részét képezi a megyei közszállítási  programnak, amely megtekinthető a Bihar Megyei Tanács honlapján, a következő linken: http://bihortransport.ro/ro/.

A buszpályaudvar két részből áll. Az első épületrészben, amelynek területe 105 négyzetméter található a váróterem (20-30 személy befogadására alkalmas), a jegyértékesítési és információs pont (ez két irányból is megközelíthető, belülről és kívülről), valamint a mellékhelyiség. Ezek mellett egy kereskedelmi rész is van az épületben, egy öltöző a dolgozók számára, és egy műszaki, karbantartói szoba is. A váróteremben elhelyeztek egy elektronikus kijelzőt, amely tartalmazza az érkezésre és indulásra vonatkozó információkat, és egy hangos utastájékoztató  rendszert is.

A másik részben kapott helyet a pályaudvar peronja, amelyet tetőzettel fedtek be 272 négyzetméteren.

A margittai munkálatokért a Flodor Transcom Kft. felelt, a szerződés áfa nélküli értéke 914.190,35 lej. A beruházást a szerződésben megállapított öt hónapos határidő előtt egy hónappal fejezték be.

Előző Kiírták a közbeszerzési eljárást a belényesi körgyűrű építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor