Megyei úttá minősítették a leendő Bihari körgyűrűt

Itthon > Uncategorized > Megyei úttá minősítették a leendő Bihari körgyűrűt

A Bihar Megyei Tanács január 12-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták azt a határozattervezetet, amely szerint Bihar község és Hegyközpályi térségében megyei utakká minősítsenek két új útszakaszt.

A két út 767J és 767K jelzésű lesz. A 767J jelzésű megyei út hossza 5.6 kilométer lesz a következő nyomvonallal: 19. számú országút-767K jelzésű megyei út-19. számú országút. A767K jelzéssel ellátott megyei út 3,1 kilométer hosszúságú lesz, és az útvonalát a 767J számú megyei út és a 767F megyei út között határozták meg.  

Ez az eljárás azért szükséges, hogy finanszírozási kérvényt lehessen benyújtani európai uniós alapokra Bihar község körgyűrűjének (767J jelzésű megyei út), valamint a Bihart Hegyközpályival összekötő út (767K számú megyei út) megvalósítására.  A beruházás elnevezése a következő: „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése – 3. szakasz”.

„Ezen besorolás nyomán, valamint a Nagyváradi Metropolisz Övezet által várhatóan február végén elküldendő műszaki tervnek köszönhetően előkészíthetjük a kisajátítási eljárást és megszervezhetjük a tendert, az európai uniós finanszírozással történő kivitelezési munkálatok elvégzésére”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a rendkívüli tanácsülésen.

A projektet az Észak-nyugati Regionális Operatív Program 2021-2027 keretéből finanszírozzák.  Bihar körgyűrűjének és a Bihar – Hegyközpályi közötti összekötő út megépítésének célja a Bihar megyei közúti infrastruktúra bővítése és fejlesztése.

Előző Megkötötték a szerződéseket a speciális oktatási központok igazgatóival

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast