Contact

Minden polgármesteri hivatal benevezett a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságra

Itthon > Uncategorized > Minden polgármesteri hivatal benevezett a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságra

Június 10-ig lehetett benevezni a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságra. Mind a 100 területi-közigazgatási egység kedvezően válaszolt arra a meghívásra, hogy vegyen részt a kampányban, amely által tisztább megyévé válhat Bihar.

Bihar Megye Takarítási Bajnokságára a „Június – a köztisztaság hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampány keretében kerül sor, amelyet az Ecolect Group Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület (ADI) és a Bihar Megyei Tanács szervez. Ennek a kezdeményezésnek a fő célkitűzése, hogy az egész közösség, ideértve a helyhatóságokat, az egyházakkal, a tanintézményeket, az üzleti szférát, az írott és elektronikus sajtót, a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket, valamint a lakosokat is, vegyen részt megyénk köztisztasági gondjainak megoldásában, amelyek mindannyiunkat érintenek. A versennyel kapcsolatos részletek a www.ecogroupbihor.ro/campionat honlapon találhatóak.

„Örülünk annak, hogy a megye valamennyi polgármestere csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amelynek segítségével szeretnénk megváltoztatni a közösségi mentalitást. Az Ecolect Group célja, a környezet tisztasága és a hulladékok helyes, szelektív gyűjtése. Ezt a projektet egész évben folytatjuk majd, a környezeti gondok megoldásával kapcsolatos különféle akciók megszervezésével”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és az Ecolect Group elnöke.        

A mai napig a bajnokság keretében 34 takarítási akciót szerveztek a megye több térségében. A jövőben tartandó események programját a https://www.ecogroupbihor.ro/calendarcuratenie/ honlapon lehet nyomon követni.

A kampány célkitűzése, hogy tudatosítsa a háztartásokban keletkező hulladékok helyes gyűjtését, valamint a „ ház kapuján túli” takarítási kampányok szervezését, a legelők, rétek, erdők stb. tisztítása érdekében.  A területi-közigazgatási egységek egymás között versenyeznek egy-egy 100 ezer lejes összegű nyereményért régiónként.

Mint ismeretes a kampány keretében rendezik meg az úgynevezett „ÖkoProvokáció”  nevet viselő versenyt is.  Erre 2021. június 1-15. között kerül sor, amelyen az elkészítő osztályos gyermekektől kezdve egészen a VIII. osztályos tanulók vehetnek részt, mindazok a kisiskolások és gimnazisták, akik a hat hulladékgyűjtő övezet valamelyik iskolájában tanulnak. A tanulóknak egy-egy rajzot vagy festményt kell készíteniük, amelyeken keresztül kifejezik, hogy miként látják a környezetvédelem kérdését és/vagy a hulladékok megfelelő összegyűjtését. Minden régióból két-két nyertest sorsolnak ki, akik 1000 lej értékű utalványt kapnak, amelyért kerékpárt vásárolhatnak. A tizenkét nyertes alkotást kiállításon lehet majd megtekinteni.

Actiune Aușeu 2
Előző Elfogadták a belényesi körgyűrű megépítésének műszaki-gazdasági mutatóit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor