Contact

Mobilalkalmazást fejlesztettek ki a Bihar megyei köztisztasági szolgáltatásokkal kapcsolatban

Itthon > Uncategorized > Mobilalkalmazást fejlesztettek ki a Bihar megyei köztisztasági szolgáltatásokkal kapcsolatban

Az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület (A.D.I.) a Bihar megyei hulladékgazdálkodással kapcsolatos mobilapplikációt fejlesztett ki egy európai uniós finanszírozású projekt keretében . Az egyesületnek ez az első európai uniós támogatású projektje.  

Az alkalmazás egy útmutatót tartalmaz a szelektív hulladékgyűjtés helyes módjáról, a városok és a községek gyűjtési ütemterve, valamint a nagyméretű hulladékok gyűjtőpontjaival kapcsolatos információkat is megtalálhatóak lesznek. Ugyanakkor lehetőséget biztosít az illegálisan eldobott hulladékok helyének bejelentésére, valamint javaslatok és panaszok megtételére. Az alkalmazás letöltése ingyenese lesz, mind a mobiltelefonok, mind az asztali számítógépek esetében.

„2023 elején válik elérhetővé az alkalmazás. Az Ecolect Bihar más európai uniós finanszírozású projekteket is benyújtott, amelyekkel javítani szeretnénk a hulladékgyűjtési és –kezelési rendszer működését megyénkben, valamint hatékonyabbá kívánjuk tenni e lakosság és az illetékes hatóságok közötti kommunikációt. Végső célkitűzésünk: egy tiszta Bihar megye!”, jelentette ki Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és az Ecolect Bihar elnöke.

Szintén a projekt keretében november 15-17. között hulladékgazdálkodási tanfolyamokat szerveztek a Bihar megyei önkormányzatok környezetvédelemmel foglalkozó munkatársai számára.

Az „Integrált hulladékgazdálkodás Bihar megyei alkalmazása” (SIPOCA kód: 939/MySMIS2014+ 151249) elnevezésű projekt összértéke407.261,50 lej áfával együtt, ebből az Európai Unió hozzájárulása 339.248,84 lej,  az országos költségvetésből származó összeg 59.867,43 lej. Az Ecolect Csoport Közösségek Közti Egyesület (A.D.I.) támogatható társfinanszírozásának összege 8.145,23 lej.

A projekt megvalósításának időszaka tíz hónap, azaz 2022. augusztus 24-től egészen 2023. június 23-ig.

Előző Jóváhagyták a diófási kórház felújításának finanszírozását a helyreállítási alapból

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor