Contact

Módosították a hulladékszállítási szolgáltatás díját Margittán

Itthon > Uncategorized > Módosították a hulladékszállítási szolgáltatás díját Margittán

Március 9-én az Ecolect Group Települések Közötti Fejlesztési Egyesület (A.D.I. Ecolect Group) tagságának  közgyűlése jóváhagyta a magánszemélyekre vonatkozó hulladékgazdálkodási szolgáltatás díjszabásait, amelyek Margitta municípiumban érvényesek. Ezt a margittai önkormányzat kérte az egyesülettől.

Eszerint a hulladékszállítás díját, lej/személy/hónap  módszer függvényében állapítják meg, az eddig használt lej/háztartás/hónap számítási alap helyett. Az új díjakat a margittai önkormányzat kezdeményezése nyomán újraszámolták , ugyanis az utóbbi hónapokban a helyhatóság elvégezte a személyek és háztartások összeírását a municípiumban.

Elemezve a városi környezetben lakó háztartási felhasználóknak ajánlott díjszabást , összehasonlítva ezt a jelenlegi díjakkal, az új árak elfogadhatóbbak szociális-gazdasági szempontból, az egy-három főből álló háztartások számára.

Mindegyik polgármesteri hivatal szabadon javasolhat egy díjszabási tervet, amennyiben  ez törvényes és összhangban van a hulladékszállítást végző céggel kötött szerződéssel. Az általunk megfogalmazott ajánlás , hogy megoldást találjunk a több mint négy főből álló családok esetében, akiknek a költsége magasabb lesz. Az önkormányzat dönt arról, hogy biztosít-e lakossági támogatást a hulladékszállítási szolgáltatás esetében.”, nyilatkozta Mircea Mălan, az Ecolect Group Települések Közötti Fejlesztési Egyesület (A.D.I. Ecolect Group) elnöke.

„Négy hónapja dolgozunk ezen az összeíráson, és  megállapítottuk a személyek és a háztartások számát a municípiumban. A 3000 háztartásból 1050-ben csak egy személy él, 900-ban két személy, 600-ban pedig nem él senki.”, közölte Marcel Sas, Margitta polgármestere.

Áprilisban lép hatályba a Margitta municípiumban alkalmazandó hulladékgazdálkodási szolgáltatás új díjcsomagja.

1
Előző Hat ajánlat érkezett mentési és keresési felszerelésekre, a ROHU 449. projekt keretében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor