Módosul a szervezeti ábra/Új állások az uniós alapok, valamint az útügyi és beruházási osztályoknál

Elfogadták az intézmény új szervezeti felépítésének ábráját, a Bihar Megyei Tanács szeptember 16-i, rendes ülésén.

Elemezve a Bihar Megyei Tanács saját szakapparátusának tevékenységét és az intézmény osztályainak igényeit, a tanácsosok jóváhagyták, hogy megszűnjön négy munkahely és létesítsenek hat új posztot.

Az új szervezeti ábra 99 posztot tartalmaz, a jelenlegi pedig 97-et. Az uniós alapok részlege átalakul a vissza nem térítendő finanszírozású projektekkel foglalkozó osztállyá, és két új állást hoznak létre ott. Ugyanakkor a beruházásokkal foglakozó részleg, valamint a megyei útügyi iroda keretében egy-egy tanácsosi állást hoznak létre pályakezdő építészmérnököknek.

A Vagyonkezelő Osztály keretében egy szerződéses munkatársat fognak alkalmazni, egy engedéllyel rendelkező topográfust, az Elnöki Kabinetiroda jelenlegi három posztja helyett négy lesz, ugyanis létrehoznak egy tanácsosi állást annak érdekében, hogy biztosítani lehessen a Bihar megyei kisebbségekkel való kapcsolattartást, elsősorban a magyar nemzetiségűekkel.

„Több mint hat hónappal ezelőtt 50 százalékkal csökkentettük a Megyei Tanács létszámát, és azt tapasztaltuk, hogy a korábbi  vezetőség által  megkezdett valamennyi projekt folytatódott. Nem voltak fennakadások, és a jó projektek, a PNDL-program keretében benyújtott megyei utakkal kapcsolatosak, az európai uniós finanszírozásúak is tovább folytatódtak. Ugyanakkor hozzáfogtunk a már megnyert, de a még nem elkezdett projektek megvalósításához, mint például a révi menedékház, a csarnóházi híd, vagy más beruházásokhoz. Új uniós finanszírozású projekteket is készítettünk. Példaként említeném azokat a körgyűrűket, amelyek megvalósításán dolgozunk, a Nagyvárad –Arad gyorsforgalmi utat, a Természetvédelmi Területek Országos Hatóságával kötött partnerségi megállapodásokat a hegyvidéki térségekben kivitelezendő projektek esetében. Új projekteket is kezdeményeztünk, a köztisztasággal, a kóbor kutyákkal, a hulladékgyűjtő udvarokkal, az ipari parkokkal kapcsolatosakat. Mindezen beruházások miatt új munkatársakra van szükség, ezért a Műszaki Igazgatóság minden irodája esetében javasoltuk, hogy hozzanak létre egy pályakezdő út- vagy építészmérnöki posztot. Az európai uniós alapokkal foglalkozó irodánál kevesen vannak, ezért két új állás létrehozását javasoltuk. Bebizonyosodott, hogy a munkatársak 50 százalékával is működőképes az apparátus, ugyanennyien maradunk,  most ehhez még hozzáadódik két személy. Ez még egy százalékos növekedést sem jelent. Az utolsó átszervezésre jövő év tavasszal kerül sor, amikor is véglegesíteni tudjuk a Bihar Megyei Tanács szervezeti ábráját”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a rendes ülést megelőző sajtótájékoztatón.

Az átszervezés nyomán a Pénzügyi-számviteli Irodánál megszűnik két köztisztviselői állás, és egy-egy munkahely az alárendelt intézményekkel foglalkozó részlegnél, valamint a helyi tanácsok koordinálásával, programokkal és támogatásokkal foglalkozó osztálynál. A megszüntetett négy poszt közül egy betöltetlen.

Sedintta ordinara 16.09 7Sedintta ordinara 16.09 1Sedintta ordinara 16.09 5Sedintta ordinara 16.09 3

Előző A Bihar Megyei Tanács együttműködő partnerként vesz részt a Let`s do it, Románia! kampányban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast