Contact

Mozgóárusításra alkalmas járműveket vásároltak a Bihar megyei termelőknek

Itthon > Uncategorized > Mozgóárusításra alkalmas járműveket vásároltak a Bihar megyei termelőknek

Bihar megye helyi termelői, a jelenlegi piaci igényeknek megfelelő módon népszerűsíthetik majd termékeiket a vontatható, korszerű „food truck” típusú járművek használatával. Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke november 11-én részt vett a járművek átvétele alkalmából szervezett eseményen.   

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD) egy európai uniós finanszírozású projekt keretében négy „food truck” típusú, azaz lakóautószerű utcai árusításra alkalmas haszongépjárművet vásárolt:

  • két BH1-es típusú haszongépjárművet, amely élelmiszerek mozgóárusítására használható, elsősorban félig vagy teljesen feldolgozott, előre csomagolt vagy be nem csomagolt élelmiszerek értékesítésére ( méz, zakuszka, húsipari termékek, sajtok, olajok és kézműves termékek stb.);
  • egy BH2 típusú pótkocsit, amely italok mozgóárusítására alkalmas, szeszes és alkoholmentes italok értékesítésére (pálinka, bor, üdítőitalok, sör stb.);
  • egy BH3 típusú pótkocsit, amely mozgó ételárusításra alkalmas, péksütemények és pékáruk értékesítésére (palacsinták, édes és sós péksütemények stb.)

 „A projekt célkitűzése a helyi gazdaság fejlesztése vidéken, támogatva az őstermelőket a hagyományos termékeik népszerűsítésében és értékesítésében a különböző vásárokon és eseményeken. A közeljövőben  egy szabályzatot dolgozunk ki ezen járművek használatával kapcsolatban”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A járművek beszerzésének összértéke 1.294.973,47 lej áfával együtt. A Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség a nyilvános tender nyertesével, a kolozsvári székhelyű Brain Agency Kft.-vel írt alá szerződést a járművek leszállításáról.

A mozgó étel- és termékárusító járművek beszerzésére vonatkozó beruházást az Interreg V-A Románia-Magyarország határ menti program keretéből finanszírozzák, és a következő projekt részét képezi: „A foglalkoztatás javítása Bihar megyében, Nagyváradon és Hajdúböszörmény esetében a helyi potenciállal rendelkező infrastruktúra fejlesztésével”

Előző Bírságokat szabtak ki illegális szemetelésért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor