Contact

Munkamegbeszélés műépítészekkel – Építési útmutató Bihar megye hegyvidéki övezeteiben

Itthon > Uncategorized > Munkamegbeszélés műépítészekkel – Építési útmutató Bihar megye hegyvidéki övezeteiben

Február 17-én munkamegbeszélést tartottak, amelyen az  Építési útmutató Bihar megye hegyvidéki övezeteiben elnevezésű anyagról volt szó.  A találkozón részt vett Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Mircea Mălan, a Megyei Tanács alelnöke, Ioana Filip, a megye főépítésze, dr. Marcela Prada egyetemi professzor, az Építészi, Kataszteri és Műépítészi Kar  dékánja, valamint a Romániai Műépítészi Rend (OAR) Vidéki Munkacsoportjának területi képviselői, és más műépítészek. 

A munkaértekezleten elemezték a jelenlegi útmutatót, amelyet közvitára bocsátottak, biztosítva a döntéshozatal átláthatóságát, és  megvitatták a Romániai Műépítészi Rend  által javasolt  mintát,  a Körösvidék  hegyvidéki területei, helyi, vidéki sajátosságainak beillesztését a műépítészi útmutatóba.

,,Konkrétan meghatározzuk majd a megye hegyvidéki övezeteinek területi-közigazgatási egységeit, amelyek számára ez az útmutató hasznos eszköz lehet a jövőben. A Bihar Megyei Tanács és a szakmai szféra közötti együttműködés szilárd alapot teremthet ahhoz, hogy ezt az útmutatót elfogadják a megyei hegyvidéki övezeteiben lévő polgármesteri hivatalok.”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A műépítészek csoportja, a rend Vidéki Munkacsoportja, valamint  az Építészi, Kataszteri és Műépítészi Kar képviselői kifejezték  együttműködési hajlandóságukat , mind a Bihar Megyei Tanáccsal, mind a megyében lévő helyhatóságokkal, annak érdekében, hogy ezt az útmutatót alkalmazzák minden érintett település esetében, figyelembe véve a helyi hagyományokat és sajátosságokat. Az a cél, hogy a hegyvidéki övezetekben zajló kaotikus építkezéseket állítsák le, és úgy fejlesszék a turizmust, hogy ne  befolyásolja a hagyományos helyi sajátosságokat. 

Az Építési útmutató Bihar megye hegyvidéki övezeteiben elnevezésű dokumentum közvitán van, ezt követően majd idén tavasszal szavaznak erről a Bihar Megyei Tanács soros ülésén.

Előző Elemzik a Belényesi körgyűrű három változatát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor