Contact

Nagyvárad Varsón keresztül csatlakozik Európához, Amerikához és Ázsiához

Itthon > Uncategorized > Nagyvárad Varsón keresztül csatlakozik Európához, Amerikához és Ázsiához

Nagyvárad jelentős előrelépést tesz a nemzetközi légiközlekedési hálózathoz való csatlakozáshoz, ugyanis összeköttetést teremt Varsóval, Lengyelország fővárosával, amely Közép-Kelet-Európa legnagyobblégikikötő-csomópontja, ahonnan többtucatnyi járat indul európai, amerikai, kanadai és ázsiai országokba.   

A Nagyvárad-Varsó közötti járatokat LOT Polish Airlines légitársaság fogja működtetni hetente négy alkalommal. Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és a lengyel légitársaság képviselői április 12-én írták alá a négy évre szóló szerződést, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtéren megtartott eseményen.

„A varsói járat erős összeköttetéseket biztosít Nagyvárad és a világ többi része között, amely fontos lehetőségeket teremt a helyi közösség tagjai számára. Elsősorban a  Bihar megyeieknek nagyon jó légi összeköttetést biztosít Nyugat-Európával, Amerikával és Ázsiával.  Ugyanakkor fejlődni fognak az üzleti, turisztikai és kulturális lehetőségek és programok Nagyvárad és Varsó között, illetve más esetekben is.  A Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér  forgalma és tevékenysége jelentősén nőni fog az új járatok bevezetésével”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„A LOT Polish Airlines légitársaságnak Nagyvárad a harmadik célállomása Romániában, Bukarest és Kolozsvár után. Ily módon Varsó mellett, más lengyelországi, nyugat-európai és amerikai városok és egyéb desztinációk felé is légi összeköttetések állnak a Bihar megye és a régió lakosainak rendelkezésére.”, jelentette ki Wojciech Worona, LOT Polish Airlines igazgató-helyettese.

A LOT Polish Airlines  június 3-tól kezdődően hetente négy járatot indít oda-vissza Nagyvárad-Varsó között minden hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton. Jegyek már kaphatóak a légitársaság honlapján: www.lot.com.

A szerződés aláírásán részt vett a LOT Polish Airlines három képviselője, Wojciech Worona, igazgató-helyettes, Semko Bayer, hálózattervezési szakértő és Jakub Malecki, aRománáiért és a Moldovai Köztársaságért felelős vezérigazgató.Jelen volt továbbá Răzvan Horga, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér igazgatója és  Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere.

A Nagyvárad-Varsó közötti járatok üzemeltetését a következő típusú repülőgépekkel fogják végezni: Embraer E 70 (76 férőhelyes), E 75 (82 vagy 86 férőhelyes), E 90 (106 férőhelyes) és E 95 (112 vagy 118 férőhelyes).

A repülőjegyek árát a lengyel légitársaság határozza majd meg, a járatok működtetését pedig a Bihar Megyei Tanács fogja anyagilag támogatni, amennyiben az nem lesz nyereséges.

Előző Repülőjáratokat fognak indítani Nagyváradról Bukarestbe és Londonba

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor