Contact

Repülőjáratokat fognak indítani Nagyváradról Bukarestbe és Londonba

Itthon > Uncategorized > Repülőjáratokat fognak indítani Nagyváradról Bukarestbe és Londonba

Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedszere április 11-én  aláírta az Air Oradea Rt. és a bukaresti HiSky Europe Kft. légitársaság közötti társulási szerződést, a Moldovai Köztársaság fővárosában Kisinyovban (Chișinău).

Az ötéves időtartamra érvényes szerződés szerint a HiSky hétköznaponként heti öt járatot fog indítani oda-vissza Nagyvárad és Bukarest között, illetve heti három járatot oda-vissza Nagyvárad és London között. Ugyanakkor egy charterjáratot is működtetni fog, eddig még meg nem határozott három célállomásra. Ezekekt a közeljövőben fogják bejelenteni.

„Az 5 éves üzleti tervre vonatkozó 750 ezer eurós beruházásunk célja, hogy új menetrendszerű repülőjáratokat biztosítsunk, hozzájárulva ezáltal azon tervünk megvalósításához, amely egy nagyváradi operatív bázis megnyitására vonatkozik. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a jövőben más fejlesztéseket is végre tudjunk hajtani. Az üzleti tervben szereplő forgalomhoz viszonyítva a közbefektetés aránya 2 százalék, a HiSky vállaja a műkődési kockázatot. Szeretnék köszönetet mondani a cég vezetőségének, Iulian Scorpan vezérigazgatónak és csapatának azért a bizalomért, amelyet a nagyváradi repülőtérről induló új járatok üzemeletetése jelent számunkra”, közölte Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere.

„Bihar, az egyik olyan jelentős potenciállal rendelkező megye, ahol eddig csak kisebb mértékben fértek hozzá a légi szállítási szolgáltatásokhoz. Ezért döntöttünk úgy, hogy Bukarest, Kolozsvár és Kisinyov után  itt  hozzuk létre a cég negyedik bázisállomását. Kezdetben két célállomásra indítunk járatokat. A Bukarest felé közlekedő járat által azonban összeköttetést biztosítunk a nagyváradiaknak, hogy igénybe vegyék teljes útvonalhálózatunkat. Rendkívül jól kialakított csatlakozási rendszerrel rendelkezzünk, ami azt jelenti, hogy Nagyváradról indulva az utasok tíz másik európai és amerikai városba juthatnak el, mindössze egy rövid bukaresti megállóval. Ily módon Nagyváradról csupán 12 óra alatt el lehet jutni New Yorkba”, nyilatkozta Iulian Scorpan, a HiSky vezérigazgatója.

A HiSky légitársaság hozzáfog a  repülési résidők (slot) lefoglalásához, annak érdekében, hogy legkésőbb 2024. októberétől megkezdhesse a járatok üzemeltetését.

A HiSky 8 darab JET – típusú repülőgéppel rendelkezik, ebből négynek 180 ülőhelye van, egynek 144 ülőhelye, kettőnek 220 ülőhelye, egynek pedig 275 ülőhelye, ez utóbbi az Amerikai Egyesült Államokba közlekedik.

Mint ismeretes  az Air Oradea Légitársaságot  a térség gazdasági fejlesztésének céljából 2021 októberében alapította meg a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, annak érdekében, hogy fellendítse a piacai versenyhelyzeti körülmények között a légiforgalmi tevékenységet a nagyváradi repülőtéren, a cég fő tevékenysége a légi  személyszállítás (CAEN 5110).

Előző Aláírták az élesdi ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor