Contact

Négysávosra  szélesítik a Nagyürögd és Bihar felől Nagyváradra vezető útszakaszokat

Itthon > Uncategorized > Négysávosra  szélesítik a Nagyürögd és Bihar felől Nagyváradra vezető útszakaszokat

A Bihar Megyei Tanács március 24-i azonnali rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai két együttműködési megállapodást fogadtak el az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR), annak érdekében, hogy  a jelenlegi két sávról négysávosra (két sáv menetirányonként) szélesítsék Nagyvárad bejáratai útszakaszait, pontosabban a 19-es és 79-es számú országutak Bihar és Nagyürögd község felőli részeit. A két beruházás gördülékenyebbé teszi a közúti forgalmat és csökkenti a balesetek előfordulásának kockázatát.

Az aláírt dokumentumban célja, hogy együttműködjenek az európai uniós alapok lehívásában  a 2021-2027-es pénzügyi periódusban, a beruházások megvalósításának érdekében. 

A megállapodás szerint 3,7 kilométer hosszan szélesítik Bihar település felé, az 5+985 és a 9+731 kilométer közötti szakaszon.

A megállapodás szerint a Nagyürögd felé vezető részt menetirányonként egy sávról két sávra szélesítik a 108+730 kilométer és a 110+330 kilométer közötti útszakaszt, ennek hossza összesen 1,6 kilométer. A nagyváradi nemzetközi repülőtér  közelében egy körforgalmat fognak kialakítani, amely biztosítja a repülőtér parkolójának biztonságos megközelítését. Ugyanakkor a Mácsapuszta vezető út kereszteződésénél is körforgalmat alakítanak ki, itt három út is találkozik majd: a 79. számú országút, a 77. számú községi út, amely Mácsapuszta felé vezet, valamint a kivitelezés alatt álló új út Nagyvárad és Nagyürögd között.

A megállapodás tartalmazza az aláíró felek felelősségét. Ennek értelmében a Bihar Megyei Tanács feladata lesz a kataszteri dokumentáció elkészítése, a biztonsági auditra vonatkozó szolgáltatás megrendelése, a közbeszerzési eljárások megszervezése, a projektek megvalósításának nyomon követése és kivitelezése. A CNAIR foglalkozik az útszakaszok szélesítése miatt érintett földterületek kisajátítási eljárásával,a vissza nem térítendő finanszírozás lehívásával,és a projektek befejezése után átveszi a beruházásokat, valamint felelős az utak kezeléséért és karbantartásáért.

Előző Kijelölték  az oláhhomorogi híd felújítását végző  kivitelezőt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor