Contact

Önkéntesség a tiszta környezetért

Itthon > Uncategorized > Önkéntesség a tiszta környezetért

A civil szervezetek tevékenyen részt vettek a „Június, a köztisztaság hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampányban, valamint a „Bihar Megyei Takarítási Bajnokságban”. Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, aki az Ecolect Csoport Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület elnöke is személyesen mondott köszönetet a The Spot egyesület fiataljainak. Az egyesület tagjai, valamint az  Emanuil Gojdu Országos Főgimnázium, az Emanuel Baptista Teológiai Gimnázium,  az Oltea Doamna Gimnázium,  a Mihai Viteazul Műszaki Kollégium, és az Aurel Lazăr Elméleti Líceum tanulóinak önkéntes csoportja ellátogatott a megye több tanintézetébe, hogy beszéljen a diákoknak a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Ugyanakkor bekapcsolódtak a megye minden térségében szervezett köztisztasági akciókba.

„Örülök, hogy olyan fiatalokkal találkozok, akik aktívan vesznek részt azon közösség gondjainak megoldásában, amelyhez ők maguk is tartoznak, és beszéd helyett, cselekednek. A kampány célja az volt, hogy a közösség –az önkormányzatok, az egyházközségek, a tanintézetek, a cégek, az írott és elektronikus sajtó, a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és a lakosság- együttesen lépjen fel. A kampány ezen célkitűzése megvalósult”, nyilatkozta Mircea Mălan.

A köztisztasági akciókban a következő civil szervezetek is részt vettek: a Védett Területek és a Fenntartható Fejlődés Bihar Megyei Központja, a vaskohsziklási  Speodava, valamint a nagyváradi Cristal.

Előző Hamarosan befejeződik a „Június, a takarítás hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampány

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor