Contact

Pályáznak a volt pénzügyi palota felújítására

Itthon > Uncategorized > Pályáznak a volt pénzügyi palota felújítására

A Bihar Megyei Tanács augusztus 11-én finanszírozási kérelmet nyújtott be vissza nem térítendő európai uniós forrásokra  a nagyváradi Fő utca 35. szám alatti volt pénzügyi palota, majd poliklinika épületének felújítására.  A projekt elnevezése: „A nagyváradi Republicii utca 35 szám alatti épület energiahatékonyságának növelése és renoválása”. A korszerűsítést követően az ingatlan a Bihar Megyei Tanács székhelyeként fog működni. 

Mint ismeretes a felújítási munkálatok 2022 augusztusában kezdődtek el, amelyet a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből finanszíroztak. A mostani pályázat benyújtásával, azt szeretnék elérni, hogy az elszámolható költségeket utófinanszírozással fedezhetik az európai uniós alapokból.

A támogatásra a 2021-2027 közötti Észak- Nyugat Regionális Program  keretében pályáztak a 2.1 specifikus kiírásban: „Az energiahatékonyság biztosítása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése (FEDR)” . A támogatási kérelemben szereplő összeg 48.059.810,97 lej áfával együtt, ebből az elszámolható költség 23.147.657,26 lej áfával együtt.

A felújítási munkálatok befejezése után az épület a Bihar Megyei Tanács székhelyeként fog működni (azaz ott fognak dolgozni a megyei önkormányzat alkalmazottai, akik jelenleg a Traian park 5. szám alatti ingatlanban vannak), illetve olyan,  a megyei helyhatóság alárendeltségébe tartozó intézmények is helyet kapnak benne, mint a Főépítészeti Hivatal, az Ecoland Fejlesztési Ügynökség, a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) vagy az Ecolect Fejlesztési Ügynökség.

Ugyanakkor az új közigazgatási központban úgynevezett egyablakos ügyintézési rendszer fog működni, ahol a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó összes intézmény képviselve lesz. 

Az eklektikus stílusú műemléképületet ifj. Rimanóczy Kálmán tervezte, az építkezés 1899-ben kezdődött és 1900-ban már át is adták az ingatlant. A II. világháború után a volt pénzügyi palotában járóbetegellátót rendeztek be.

Előző Épülnek a biharszentandrási és nagyürögdi körgyűrűk

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor