Contact

Pénzt különítettek el a községi utak korszerűsítésére

Itthon > Uncategorized > Pénzt különítettek el a községi utak korszerűsítésére

A Bihar Megyei Tanács az idén három projektet társfinanszíroz, amelyek a  községi utak korszerűsítésére vonatkoznak. Erre a „Bihar megye vidéki térségei összeköttetésének és fejlesztésének biztosítására vonatkozó program” keretében kerül sor.

A Bihar Megyei Tanács által 2023 végén közzétett pályázati felhívásra hat település polgármesteri hivatala nyújtott be társfinanszírozási kérelmet: Biharhosszúaszó (Husasău de Tinca), Madarász (Mădăras), Olcsa (Olcea), Fugyivásárhely (Oșorhei), Tenke (Tinca), valamint Oláhszentmiklós (Sânnicolau Român). A benyújtott projektek elbírálása nyomán az értékelést végző bizottság három nyertes pályázatot hirdetett ki, amelyek a következők:

  1. Fugyivásárhely „A Fugyi-Köröskisújfalu-44. számú községi útszakasz  felújítása”;  a Bihar Megyei Tanács társfinanszírozása: 1,6 millió lej (a projekt összértéke: 2.398.527,80 lej áfával együtt);
  2. Oláhszentmiklós – „Az utcák és a Rojt-Mácsapuszta közötti 77. számú községi útszakasz korszerűsítése, a kétsávosra   szélesítés és a vízelvezető berendezések elhelyezése révén”; a Bihar Megyei Tanács társfinanszírozásának értéke: 2 millió lej (a projekt teljes értéke: 3.133.660,01 lej áfával együtt);
  3. Madarász„A 94 és 94A, jelzésű községi út korszerűsítése, Jánosd” A Bihar Megyei Tanács társfinanszírozása 700 ezer lej (a projekt összértéke: 1.127.032,50 lej áfával együtt).

 „Bihar megye vidéki térségei összeköttetésének és fejlesztésének biztosítására vonatkozó program” a polgármesteri hivataloknak szól. A program célja a helyi önkormányzatok támogatása a községi útak korszerűsítését/bővítését/szélesítését célzó munkálatok költségeinek részleges fedezésével. 

A következő esetekben nyújtanak társfinanszírozást: (1) azon nem korszerűsített községi utak esetében, amelyek összeköttetést biztosítanak az illető község és a megyei úthálózat, illetve országutak között, (2) azon nem korszerűsített utak esetében, amelyek összeköttetést biztosítanak más községek felé, ahol nagy a közúti forgalom, vagy (3) azon községi utak esetében, amelyek összeköttetést biztosítanak a munkahelyteremtő beruházások helyszínéhez.

A társfinanszírozás pályázat útján igényelhető. Az elbírálási szempontok a következőek: (1) a társfinanszírozás összege– legtöbb 30 pont, (2) az úton áthaladó gépjárművek száma egy forgalmi tanulmány vagy a gépjárművek megszámlálása alapján– legtöbb 20 pont, (3) új munkahelyek teremtése a községi utak korszerűsítése/bővítése/szélesítése által—legtöbb 20 pont, valamint (4) új beruházások vonzása a térségbe, beleértve a jelenlegi befektetők által végrahajtott beruházások értékének  növelését -legtöbb 30 pont. A szabályzat szerint a  magánberuházás értéke el kell érje az 1 millió eurót.

Előző Az európai uniós alapok jelentik a fejlesztés motorját Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor