Contact

Projekt a Bihar megyei természetvédelmi övezetek biodiverzitásának megőrzéséhez

Itthon > Uncategorized > Projekt a Bihar megyei természetvédelmi övezetek biodiverzitásának megőrzéséhez

Július 11-én írták alá a „Természetvédelmi intézkedések megvalósítása a Natura 2000 ROSC10062 Sebes-Körös szurdokvölgye- Királyerdő-hegység természetvédelmi övezet megőrzése érdekében” elnevezésű projekt európai uniós alapokból történő finanszírozási szerződését.

A beruházást közösen valósítja meg a Természetvédelmi Területek Országos Ügynöksége (ANANP), mint vezető partner a Bihar Megyei Tanáccsal, valamint a révi, a vársonkolyosi, a bihardobrosdi és a barátkai polgármesteri hivatalokkal.

A projekt általános célkitűzése a térség biodiverzitásának javítása, az élővilág, a biológiai sokféleség, megvédése, a terület kezelési tervében előírt sajátságos intézkedések végrehajtása révén.

A célok közé tartozik legalább 10 faj és legalább öt közösségi jelentőségű élőhely kedvező természetvédelmi fenntartása és/vagy helyzetének javítása a projekt megvalósítása során, és annak befejezését követően még legalább öt évig.

Ennek érdekében három menedzsment-, kutató és oktatóközpontot, látogatóközpontot hoznak létre, 5,22 hektárnyi vizes élőhely (Vida-tó) ökológiai rekonstrukcióját végzik el, valamint öt barlangot is szeretnének rendbe tenni.

A finanszírozás a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből történik, a projektet 2023.július 11. és 2023. december 31. között kell megvalósítani.   A finanszírozási szerződés értéke 40.063.628,66 lej áfával együtt.

Mint ismeretes folyamatban van a lankási gyűjtőtó ökológiai helyreállítására vonatkozó tenderre benyújtott négy ajánlat értékelése és elbírálása.  Versenytárgyalást szerveztek a menedzsmentközpontok építésére, és hamarosan kiírják a barlangok rendbetételére szervezendő tendert is. 

Előző Ingyenesen ivartalanítják a gazdával rendelkező kutyákat Fugyivásárhelyen

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor