Contact

Rekord a megyei utakon: 24 tonna túlsúlyú rakománnyal rendelkező jármű

Itthon > Közlekedési > Rekord a megyei utakon: 24 tonna túlsúlyú rakománnyal rendelkező jármű

Április 22-én újabb ellenőrzési akciót tartott a Bihar Megyei Tanács Szállításügyi Osztálya, közösen a Közlekedési Rendőrséggel, amelynek során súlyos szabálytalanságot tapasztaltak az árufuvarozásban.

 Az ellenőrök megállapították, hogy egy faanyagot szállító nyergesvontató rakománya  24 tonnával több volt a törvény által  megengedett legmagasabb határértéknél, ugyanis legfeljebb 40 tonnát szállíthatott volna. A fuvarozó céget 10 ezer lejes bírsággal büntették meg, a pluszsúlyt le kellett pakolniuk. Egy másik jármű pedig 6,4 tonna faanyagot fuvarozott, a megengedett maximális rakománytömeg, 3,5 tonna helyett.

Az ellenőrzés Tenke térségében történt a 709A és 792A megyei úton. Összesen  négy szabálysértési bírságot szabtak ki  32.400 lej értékben. A Közlekedési Rendőrség hat hónapra bevonta egy teherautó forgalmi engedélyét, mivel egy már felfüggesztett szállítási engedélyről készült másolattal közlekedett. Az ellenőrzés során elkoboztak 10 köbméter faanyagot, ugyanis meghaladta az engedélyben lévő mennyiséget.

„Tárgyaltunk és még tárgyalni fogunk az árufuvarozással (építőanyagok, fa, törmelék stb.) foglalkozó cégekkel, arra ösztönözve ezeket, hogy ne végezzenek túlsúllyal rendelkező szállításokat, amelyek a megyei utak károsodásához vezetnek. Ezenkívül a megengedett legnagyobb rakománytömeget meghaladó járművek valós veszélyt jelentenek a forgalom többi résztvevője számára, ugyanakkor  sem az állampolgárok, sem az áruk nincsenek biztonságban”, jelentette ki Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A Bihar Megyei Tanács rendelkezik egy mobil mérleggel  és 25 méréstanilag jóváhagyott és ellenőrzött ponttal, ami a járművek úton történő mérlegeléséhez szükséges. Az ellenőrzést a megyei úton haladó, vagy az ott megálló jármű esetében végzik el, úgy hogy a legközelebbi mérési pontig kísérik.

A 43-as számú, 1993. augusztus 28-i kormányrendelet határozza meg a megengedett legnagyobb rakománytömeget, a jármű típusától és az út teherbírásától függően.

Control maraton 1
Előző Átadták a székelyhídi tanuszodát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor