Contact

További négy település esetében írtak alá a gázhálózat bevezetésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > További négy település esetében írtak alá a gázhálózat bevezetésére vonatkozó szerződést

A Bihar Megyei Tanács székhelyén szeptember 5-én aláírták a gázhálózat bevezetésének tervezésére és kivitelezésére vonatkozó megbízási szerződést Élesd városába, valamint Esküllő, Mezőtelegd és Cécke községekbe.

A megállapodást az említett négy település polgármestere írta alá, Ioan Todoca, Ionuț Vasile Lazăr, Adrian Codrean és Aurel Florin Cazan, valamint a HABAU Kft. képviselője, Karl Leidenfrost.

A beruházás értéke  88.079.123,72 lej áfa nélkül, a megvalósítási időszak 24 hónap, amelyből 4 hónap a tervezés és 20 hónap a kivitelezés. A Bihar Megyei Tanács szakértői és logisztikai támogatást biztosít a projekt megvalósításának érdekében.

A négy településen kiépítendő gázhálózat teljes hossza 133,7 kilométer: Élesd városában 33 kilométer a gázhálózat hossza és 1321 fogyasztó lesz, Esküllőn 37,8 kilométer és 809 fogyasztó, Mezőtelegden 36,8 kilométer és 1472 fogyasztó, Céckén pedig 26,2 kilométer és 847 fogyasztó.

A „ Intelligens gázhálózat kiépítése az alkalmazkodás, a biztonság és a hatékonyság növelése érdekében Mezőtelegd, Esküllő, Cécek községekben és Élesd városában” elnevezésű projekt finanszírozását az Anghel Saligny Országos Beruházási Program keretéből biztosítják.   Ebben az időszakban készítik elő a finanszírozási szerződés aláírásához szükséges dokumentációt.

Szeptember 5-én Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnök részvételével munkaülést tartottak, amelyen a beruházással kapcsolatos ütemtervet dolgoztak ki.

Bihar megyéből összesen 19 polgármesteri hivatal* jelezte részvételi szándékát a gázhálózatok bővítésére vonatkozó projektben, amelyeket európai uniós kormányzati alapokból, a helyi költségvetésekből, és a kivitelezést végző cégek által biztosított magánforrásokból finanszíroznak. A beruházások kivitelezése különböző szakaszban vannak.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács 2021 augusztusában bejelentette, hogy évente 1 millió eurót különít el a földgázhálózatok bővítése érdekében a megyei településeken, ez az összeg 5-6 település támogatását teszi lehetővé. Eddig a következő települések önkormányzatával kötöttek együttműködési megállapodást: Vaskohsziklás, Oláhszentmiklós, Biharlonka, Madarász és Tenke.

  E mellett a megyei önkormányzat jogi és pénzügyi tanácsadást biztosít a szükséges engedélyek megszerzése érdekében, segítséget nyújt a dokumentációk összeállításában, valamint részt vesz a projekt megvalósításában.

* Európai uniós alapokból: Nagyürögd, Fugyivásárhely, Hegyközpélyi, Rény, Bontesd, Vasaskőfalva, Dragánfalva és Belényesirtás esetében;

* Kormányzati alapokból: Váradszentmárton, Élesd, Esküllő, Cécke, Mezőtelegd, Illye és Alsókocsoba esetében;

* Magánalapokból és a Bihar Megyei Tanács támogatásával: Vaskohsziklás , Biharlonka, Oláhszentmiklós és Cséffa esetében.

Előző Benyújtották a finanszírozási kérelmet a fugyivásárhelyi felüljáró megvalósítására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor