Contact

Szabadtéri kulturális események szervezése a turisztikai szezonban

Itthon > Uncategorized > Szabadtéri kulturális események szervezése a turisztikai szezonban

A május 12-i rendkívüli megyei képviselő-testületi ülésen elfogadták a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közötti együttműködési megállapodást, közös kulturális nagyváradi rendezvények megszervezése érdekében.

A következő időszakban összeállítanak egy eseménynaptárt, azzal a szándékkal, hogy a kulturális intézmények közelebb kerüljenek a közönséghez.  A célkitűzés a helyi kultúra népszerűsítése és megerősítése, a közterek élénkítése rendezvények által, turisták vonzása. A művészeti eseményeken részt fog venni a Bihar Megyei Tanács által fenntartott valamennyi kulturális intézmény, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal pedig logisztikai, pénzügyi és szakmai támogatást nyújt.

A polgármesteri hivatalhoz tartozó Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) állítja össze az eseménynaptárt, a rendezvények helyszíneit és időpontjait, elkészíti a grafikai elemeket, és népszerűsíti a kulturális tevékenységeket. A Bihar Megyei Tanács, a Mária Királyné Színház, a Szigligeti Színház és a Nagyváradi Állami Filharmónia közreműködésével kiválasztja azokat a művészeket, akik felváltva vesznek majd részt ezeken az eseményeken, valamint biztosítja a szükséges műszaki felszereléseket.

„Ezeknek a rendezvényeknek a kedvezményezettei elsősorban a nagyváradiak, valamint Bihar megye lakosai és a megyeszékhelyre látogató egyre több turista is. A járvány időszakában egyre kevesebb kulturális rendezvényre került sor, és emiatt az alárendelt intézmények saját bevételei is jelentősen csökkentek, azonban a jövőben, amikor is az előadások meg lesznek tartva, ki kell dolgoznunk egy működőképes stratégiát ezek megvalósítására”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, a rendkívüli tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

„Az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy egy olyan kulturális márkát hozzunk létre Nagyvárad, és ezt kiegészítve Bihar megye esetében, amely egy újabb lehetőséget fog nyújtani a turisták vonzásának tekintetében, a lakossággal történő kapcsolatok esetében pedig sokszínűbb, változatosabb, komplexebb eseményeket kínálhatunk majd számukra. Szeretnénk ha a kulturális intézmények közelebb kerülnének a célközönséghez. Az együttműködés megteremti egy olyan részletes eseménynaptár létrehozásának alapját, amely tartalmazza, hogy a turisztikai szezon valamennyi hétvégéjén milyen eseményekre kerül sor. Ezáltal felpezsdítjük a város életét, valamint bemutatjuk a Bihar megyei fontos kulturális értékeket”, nyilatkozta Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere.

Az együttműködési megállapodást 12 hónapos időtartamra kötötték, amely igény esetén meghosszabbítható.

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy fontolgatják a kulturális intézmények által használható ingatlan építését. Ezt az épületet a színházi társulatok, vagy a zenészek is használhatják a próbák megtartására, művészeti alkotóműhelyek megszervezésére,  valamint hangszerek, színházi kellékek és egyéb szükséges tárgyak tárolására is.

Előző Együttműködési megállapodás a Bihar megyei turisztikai övezetek fejlesztéséért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor