Contact

Takarítási akcióban vettek részt a Bihar Megyei Tanács munkatársai

Itthon > Uncategorized > Takarítási akcióban vettek részt a Bihar Megyei Tanács munkatársai

A Bihar Megyei Tanács és az Ecolect Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület alkalmazottai, Ilie Bolojannal, a Bihar Megyei Tanács elnökével és Mircea Măla alelnökkel együtt május 6-án egy takarítási akcióban vettek részt az 1H jelzésű országút Élesd és Sólyomkővár közötti szakaszán. 

Jelentős mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze, amelyek között volt  üveg, műanyagpalackok, papír, aluminíumdobozok, sőt tévékészülékek és gumiabroncsok is. Ez az akció is részét képezte „A tisztaság hónapja Bihar megyében ” elnevezésű kampánynak, amelyet immár harmadik alkalommal szerveznek meg. A május 6-i akció a kolozsvári központi székhelyű Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság támogatásával és részvételével valósult meg. Az igazgatóság felel a Bihar megyei országutak kezeléséért és karbantartásáért.

Az összesen 16 kilométeres hosszúságú szakaszon 320 kilogramm üveget, 100 kilogramm papírt/kartont, és 480 kilogramm műanyagot/fémet gyűjtöttek össze. Ehhez még hozzáadódik az útügyi igazgatóság emberei által összegyűjtött hulladékmennyiség.

A Bihar Megyei Tanács és az Ecolect Csoport által szervezett  tisztaság hónapja elnevezésű kampány május folyamán zajlik a Bihar megyei közösségek bevonásával, az önkormányzatok, a tanintézmények, a vallási felekezetek, a civil szervezetek,  valamint a cégek és sajtó képviselőinek  támogatásával.

Az előző évekhez hasonlóan a kampány keretében két versenyt szerveznek: az első „Bihar megye takarítási bajnoksága”, amelyen a megye községei és városai vehetnek részt, valamint a második megmérettetés, az „ÖkoProvokáció” elnevezésű, amely a Bihar megyei diákoknak szól. 

Bihar megye takarítási bajnoksága május 1-31. között tart, a verseny nyereményalapja 1.080.000 lej. Mindegyik övezet esetében három-három díjat osztanak ki, az elő helyért 100 ezer lej jár, a második helyért 50 ezer lej, a harmadikért pedig 30 ezer lej. A pénzdíjak 10 százaléka a Bihar megyei ÖkoClubok keretében tevékenykedő diákoknak szánt nyereményalapba kerül. 

Az ÖkoProvokáció versenyre május 1. és június 15. között kerül sor, amelyen az I-XII. osztályos diákok vehetnek részt Bihar megye minden településének tanintézményéből, beleértve Nagyváradot is. 

A takarítási akciók programja a Bihar megyei Ecolect honlapján, itt.

Előző Huszonnégy ajánlat érkezett tizenhat hulladékgyűjtő udvar építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor