Contact

Támogatás a földgázhálózat kiépítésére Biharlonkán és Vaskohszikláson

Itthon > Infrastruktúra > Támogatás a földgázhálózat kiépítésére Biharlonkán és Vaskohszikláson

A Bihar Megyei Tanács november 29-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták  azt a határozattervezetet, amely szerint a megyei önkormányzat társulási szerződést köt Vaskohsziklás várossal és Biharlonka községgel a földgázhálózat kiépítésével foglalkozó közüzemi szolgáltatás közös megvalósítására.

A társulási szerződés szerint a Bihar Megyei Tanács egy millió lejt biztosít a beruházásra, nyomon követi a kivitelezési szerződés megvalósítását, valamint közreműködik a munkálatok átvételi folyamatában. Ugyanakkor részt vesz a közbeszerzési eljárások szervezésében, és tagja az ajánlatokat elbíráló bizottságnak.

A két település polgármesteri hivatala a koncessziós eljárásokat követően biztosítja a megyei önkormányzat által kiutal összeg és a beruházás ráeső értéke közötti különbözetet. A vaskohsziklási és biharlonkai polgármesteri hivatal megszervezi a közbeszerzési eljárást, nyomon követi és ellenőrzi a megkötött szerződéseket, valamint a földgázhálózathoz való csatlakoztatást.

Mint ismeretes eddig Oláhszentmiklós és Tenke polgármesteri hivatalaival kötöttek társulási szerződést a földgázelosztó rendszerhez való csatlakozás érdekében.

A Bihar Megyei Tanács évente öt millió lejt fordít a földgázhálózat bővítésére. Ez azt jelenti, hogy évente öt vagy hat polgármesteri hivatal kaphat ilyen irányú támogatást a megyei önkormányzattól.

Előző Öt pályamunkát nyújtottak be a kulturális központ létesítésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor