Contact

Társulási szerződést kötöttek a Körösvidéki Múzeum részlegeként működő Nagyváradi Városi Múzeum finanszírozására

Itthon > Uncategorized > Társulási szerződést kötöttek a Körösvidéki Múzeum részlegeként működő Nagyváradi Városi Múzeum finanszírozására

A megyei képviselő-testület május 31-i rendes havi ülésén elfogadták a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közötti társulási szerződés megkötésére vonatkozó határozattervezetet a Körösvidéki Múzeum – Múzeumi Központ elnevezésű új intézményi hálózat közös finanszírozására.

E szerint a megyeszékhely önkormányzata fedezi a Nagyváradi Városi Múzeum elnevezésű részleg munkatársainak személyi költségeit (a bruttó havi jövedelem/alkalmazott, a munkavállaló hozzájárulása, útiköltségek), valamint biztosítja a javaival, szolgáltatásaival és a felszerelésével kapcsolatok összegeket.

A Bihar Megyei Tanács éves költségvetésének elkészítésekor a Körösvidéki Múzeum – Múzeumi Komplexum külön javaslatot tesz a Nagyváradi Városi Múzeum büdzséjére. Az előirányzott összeget a Bihar Megyei Tanács minden évharmad kezdetén (legkésőbb az évharmad első hónapjának 10-ig) átutalja a nagyváradi önkormányzatnak. A Megyei Tanács az év végén, legkésőbb december 27-ig visszaadja a nagyváradi tanácsnak a fel nem használt összegeket.

„Az intézmény egységes múzeumként fog működni, közös finanszírozással, egyrészt a Bihar Megyei Tanács fedezi a megye köztulajdonában lévő területekkel járó kiadásokat, másrészt a Nagyváradi Helyi Tanács a megyeszékhely köztulajdonában található javakkal kapcsolatos összegeket állja, ilyen például a várbeli fejedelmi palota. Figyelembe véve, hogy a Szabadkőművesség Múzeumát és a Darvas-házat európai uniós finanszírozásból állították helyre, amely esetben feltételként szabták meg, hogy az ottani alkalmazottak teljesítményét a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal  értékelje, ezért ez a két intézmény a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvány kezelésében marad. Ezen projektek befejezését követő öt év elteltével ezek az intézmények is átkerülnek a Körösvidéki Múzeum kezelésébe”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

DSC_4374
Előző Elfogadták a Körösvidéki Múzeum – Múzeumi Központ szervezeti ábráját

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor