Contact

Tavaly több mint 200 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak mentéről

Itthon > Uncategorized > Tavaly több mint 200 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak mentéről

2022-ben Bihar megyében összesen 201,6 tonna illegálisan kidobott hulladékot gyűjtöttek össze az megyei utak mentén lévő területekről és a távolsági buszok megállóhelyeiről. 

Ezen övezetekből összeszedett szemét szétválogatása után 188,3 tonna újrahasznosítható hulladék és 13,3 tonna kommunális hulladék maradt. Az újrahasznosítható hulladékok közé tartoznak az üvegek, a PET- palackok, műanyagok, alumínium dobozok, papír és karton. 

A legtöbb hulladékot, több mint 28 tonnát havonta, februárban, márciusban és szeptemberben gyűjtötték össze.

A Bihar Megyei Tanács és a BENE Internațional cég közötti együttműködési megállapodás alapján szervezik meg a takarítási akciókat, amelyről a megyei önkormányzat 224/2021.09.16. számú határozata rendelkezik. 

2021 októberétől egészen az év végéig összesen 62,5 tonna illegálisan kidobott hulladékot gyűjtöttek össze az megyei utak mentén lévő területekről és a közszállítási járművek megállóhelyeiről. 

A cég ingyenesen összegyűjti, elszállítja, szétválogatja és hasznosítja vagy semlegesíti ezeket a hulladékokat. A Bihar Megyei Tanács kiegyenlíti a válogatás és hasznosítás után megmaradt hulladékok tárolásának költségeit.

Az együttműködési megállapodás a piknikhelyekre és turisztikai övezetekre is vonatkozik, amelyek Bihar megye köz- vagy magánterületén helyezkednek el.

Előző Eminescu-est a Román Kultúra Napja alkalmából

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor