Contact

Tavaszi nagytakarítás Bihar megyében

Itthon > Uncategorized > Tavaszi nagytakarítás Bihar megyében

Március 24-én Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke munkalátogatáson vett részt Várasfenes, Belényesirtás községben, és Vaskohsziklás városban, hogy megbeszélje a polgármesterekkel az általuk vezetett település helyzetét. A térségben találkozott a garantált minimális jövedelemmel rendelkező munkásokkal, akik összegyűjtötték a szemetet. A csoport munkáját az árkokat megtisztító munkagépek segítették.

„Ma meglátogattam Várasfenes Polgármesteri Hivatalát, és Belényesirtás felé haladva találkoztam több emberrel, akik szociális segélyben részesülnek, és az út menti árkokat takarították ( 764F számú megyei úton), Köröstárkány kijáratánál. Gratulálok minden polgármesternek, akik már elvégezték ezt a munkát. Ily módon sikerülhet, hogy egy tiszta megyénk legyen.”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Ennek a célnak az elérése érdekében a Bihar Megyei Tanács 2021. január 22-én egy együttműködési megállapodást írt alá a Bihar megyei Prefektúrával, valamint a Bihar megyei Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökséggel. A megállapodás célja többek között a garantált minimális jövedelemmel rendelkező, munkaképes személyek bevonása a zöld övezetek gondozásába, a tisztaság fenntartásába a megyében, a polgármesteri hivatalok által készített helyi érdekeltségű cselekvési- és munkatervek , valamint a szociális segélyben részesülők havi helyzetének folyamatos nyomon követése.

Bihar megyében átlagosan 3.100 személy részesül garantált minimális jövedelemben havonta, közülük 1.600-an munkaképesek. A hivatalos adatok szerint 2020. novemberétől a szociális segélyben részesülő személyek összesen mintegy 35 ezer munkaórát dolgoztak. A következő területi-közigazgatási egységekben (U.A.T.) van a legtöbb munkaképes személy, akik szociálist segélyt kapnak: Alsólugas (112 kedvezményezett), Miklóirtás (98 kedvezményezett), és Berettyószéplak (75 kedvezményezett). Bihar megyében havonta 10,2 millió lej értékben folyósítják a garantált minimális támogatást.

Ugyanezen célból 2020. decemberében megállapodást kötött a Bihar Megyei Tanács, a Bihar megyei Prefektúra, a megyei Környezetvédelmi Felügyelőség, a Bihar megyei Rendőr-főkapitányság, és az ECOLECT  Települések Közti Fejlesztési Egyesület. Az egyezségben szerepel többek között a hulladékok szelektív gyűjtése, az illegális szeméttároló helyek azonosítása, és ezek elsődleges megtisztítása.  

Az év eleje óta a Bihar Megyei Tanács elnöke és két alelnöke az egész megyében kampányt folytat, amelynek keretében mindegyik polgármesteri hivatalba elmennek.

15
Előző Megduplázták a beruházásokra fordítandó összeget 2020-hoz viszonyítva

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor