Szeptember 28-án Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke összehívta azt a tíz polgármestert, aki vállalták, hogy saját beszerzési eljárást szerveznek a tej-kifli program keretében.

Az intézmény székhelyén megtartott találkozó célja az volt, hogy információkkal lássa el a polgármestereket a diákoknak kiosztandó termékek beszerzéséhez szükséges tennivalókkal kapcsolatban. Florina Bențe, a Gazdasági Főigazgatóság vezető tanácsosa ismertette az eljárás folyamatát, és összeállított egy iratcsomót az összes szükséges adattal.

A résztvevőket tájékoztatták a vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban, az iskoláknak szóló program végrehajtásának lépéseiről, valamint az egyszerűsített közbeszerzési eljárás és a közvetlen beszerzés (a beszerzés szükségességét alátámasztó jelentés, a beszerzésre vonatkozó kiírás, jegyzőkönyv, pénzügyi azonosító igazolás stb.) esetén szükséges dokumentumok mintájáról.

A tíz területi-közigazgatási egység listája, amely vállalta, hogy az iskolai tej-kifli program keretében saját maga hirdessen meg közbeszerzési eljárást a 2021-2023 közötti periódusra, a következő: Belényes, Alsókocsoba, Bihardobrosd, Harangmező, Alsólugas, Biharlonka, Fugyivásárhely, Vasaskőfalva, Sólyom és Köröstárkány.

Mint ismeretes a többi 91 területi-közigazgatási egység esetében a Bihar Megyei Tanács szervezi meg a közbeszerzési eljárást. A tervek szerint a nyílt licitáció véglegesítésére decemberben kerül sor a Bihari megyei területi-közigazgatási egység esetében, de azon területi-közigazgatási egységeknél, amelyek vállalták, hogy lebonyolítják a programot, a tenderpályázat sokkal hamarabb lezárul, ugyanis az eljárás egyszerűbb (az 1 millió lej értékű beszerzés esetén, áfa nélkül), és a beszerzés közvetlen módon történik (egészen 135 ezer lejig áfa nélkül). Ez rövidebb határidőket és egyszerűsített eljárásokat jelent.

9Sedinta Lapte si corn 1Sedinta Lapte si corn 2Sedinta Lapte si corn 3Sedinta Lapte si corn 5Sedinta Lapte si corn 6

Előző Elkészült a Bihar-Hegyközpályi közötti összekötő út hatástanulmánya

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast