Contact

Tej-kifli program | Találkozó azon polgármesterekkel, akik saját beszerzési eljárást írnak ki

Itthon > Uncategorized > Tej-kifli program | Találkozó azon polgármesterekkel, akik saját beszerzési eljárást írnak ki

Szeptember 28-án Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke összehívta azt a tíz polgármestert, aki vállalták, hogy saját beszerzési eljárást szerveznek a tej-kifli program keretében.

Az intézmény székhelyén megtartott találkozó célja az volt, hogy információkkal lássa el a polgármestereket a diákoknak kiosztandó termékek beszerzéséhez szükséges tennivalókkal kapcsolatban. Florina Bențe, a Gazdasági Főigazgatóság vezető tanácsosa ismertette az eljárás folyamatát, és összeállított egy iratcsomót az összes szükséges adattal.

A résztvevőket tájékoztatták a vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban, az iskoláknak szóló program végrehajtásának lépéseiről, valamint az egyszerűsített közbeszerzési eljárás és a közvetlen beszerzés (a beszerzés szükségességét alátámasztó jelentés, a beszerzésre vonatkozó kiírás, jegyzőkönyv, pénzügyi azonosító igazolás stb.) esetén szükséges dokumentumok mintájáról.

A tíz területi-közigazgatási egység listája, amely vállalta, hogy az iskolai tej-kifli program keretében saját maga hirdessen meg közbeszerzési eljárást a 2021-2023 közötti periódusra, a következő: Belényes, Alsókocsoba, Bihardobrosd, Harangmező, Alsólugas, Biharlonka, Fugyivásárhely, Vasaskőfalva, Sólyom és Köröstárkány.

Mint ismeretes a többi 91 területi-közigazgatási egység esetében a Bihar Megyei Tanács szervezi meg a közbeszerzési eljárást. A tervek szerint a nyílt licitáció véglegesítésére decemberben kerül sor a Bihari megyei területi-közigazgatási egység esetében, de azon területi-közigazgatási egységeknél, amelyek vállalták, hogy lebonyolítják a programot, a tenderpályázat sokkal hamarabb lezárul, ugyanis az eljárás egyszerűbb (az 1 millió lej értékű beszerzés esetén, áfa nélkül), és a beszerzés közvetlen módon történik (egészen 135 ezer lejig áfa nélkül). Ez rövidebb határidőket és egyszerűsített eljárásokat jelent.

Előző Elkészült a Bihar-Hegyközpályi közötti összekötő út hatástanulmánya

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor