Contact

Téli üdülés a bihari hegyekben

Itthon > Uncategorized > Téli üdülés a bihari hegyekben

Bihar megye egy tökéletes turisztikai célpont egy aktív vakáció eltöltéséhez, köszönhetően a festői hegyeknek, szurdokokkal és szorosokkal átszelve, valamint vad ösvényekkel, hévíz forrásokkal, kanyargó folyókkal rendelkezve.

A hegyi túrák kedvelői bejárhatják a Bihar-hegységet, a Vlegyászát, a Királyerdőt, a Béli-hegységet a kijelölt turista ösvényeken, amelyek festői helyeken vezetnek keresztül, mint a pádisi karsztfennsík, a Boga-völgye, Szegyeste-völgye, a Sebes-Körös szurdokvölgye, Jád-völgye és mások.

Bihar megyében található a téli sportok kedvelői által szeretett és látogatott két üdülőtelep is, Biharfüred és Vértop.

Vértop üdülőtelep a Bihar hegység szívében, 1150 m tengerszint feletti magasságban fekszik, Bihar és Fehér megye határán, a 75-ös számú országút mentén. Ott működik három sípálya, kettő sífelvonóval felszerelve, egy pedig négy személyes, korszerű   sílifttel. A leglátogatottabb a Suttogó kő elnevezésű pálya, amelynek hossza 1880 méter, közepes és nehéz pályákkal. Részletek itt.

Biharfüred egyike az ország legrégebbi, hegyi éghajlatú turistacélpontja. 1102 méteres tengerszint feletti magasságban való elhelyezkedésének és az azonos nevű fennsíknak, melyen elhelyezkedik, Biharfüred vonzó célállomás, köszönhetően erősen ionizált levegőjének, az ásványvíz forrásoknak, a kápráztató vízeséseknek, valamint a festői környezetnek, ami megcsodálható az Erdélyi-szigethegység sajátos turista útvonalairól. Részletek itt.

Akik inkább a meleget kedvelik , azok a Félixfürdő és Püspökfürdő üdülőhelyek szállodáinak termálvizes medencéiben lubickolhatnak. Ugyanakkor Nagyváradon felkereshetik a Nymphaea Aquaparkot, amely fedett medencékkel is rendelkezik.

Előző Befejeződött a Körösvidéki Múzeum felújítására vonatkozó projekt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor