Contact

Tender írtak ki  az Air Oradea repülőjáratainak működtetésére

Itthon > Uncategorized > Tender írtak ki  az Air Oradea repülőjáratainak működtetésére

A  Bihar Megyei Tanács október 27-i azonnali rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták azt a határozattervezetet arra vonatkozóan, hogy válasszannak ki  egy légitársaságot, amely hazai és nemzetközi járatokat működtetne a nagyváradi repülőtérről.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Bihar Megyei Tanács képviseletében az Air Oradea Légitársaság október 27-én tette közzé a tenderpályázatot, amelynek célja, hogy az Air Oradea egy magán -légitársaság kiválasztása hazai és külföldi repülőjáratok üzemeltetésére a nagyváradi repülőtérről, valamint az Air Oradea Rt. és a cég közötti társulási szerződés feltételeinnek meghatározása.

„A pályázatok pontozásánál azok az ajánlattevők részsülnek előnyben, amelyek a legkisebb összegért vállalják a társulást. Ugyanakkor az is előnynek számít ha egy légitársaság nagyobb méretű, több férőhellyel rendelkező repülőgépeket tud biztosítani, vagy sűrűbben képes járatokat üzemeltetni. Külön pontozzák a cherterjáratokat, mert ezek bevételi forrást jelentenek a repülőtér számára, és kényelmet biztosítanak a váradiaknak. Azok , akik  szabadságra mennek,  többé nem kerülnek abba a helyzetbe, hogy más repülőtereket vegyenek igénybe, amelyek 150-300 kilométerre találhatóak Nagyváradtól”, közöket Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az Air Oradea egy magáncéggel szeretne együttműködni egy társulás megvalósítása érdekében -vegyesvállalat formájában-azért, hogy pénzügyileg jövedelmező feltételek mellett új járatokat működtessenek a nagyváradi repülőtérről, a következő járatindítási és üzemeltetési terv alapján, figyelembe véve az oda-vissza vonaljáratokat:

  • Nagyvárad (OMR) – Bukarest (OTP) közötti útvonal- menetrend szerint járat (kötelező üzemeltetés): legalább 5 járat/hét;
  • Nagyvárad (OMR) – London (bármelyi repülőtér) – menetrend szerinti járat (kötelező üzemeltetés):  legalább 3 járat/hét;
  • Egy vagy több Nagyváradról induló charterjárat releváns desztinációk felé (opcionális működtetés, előnyt jelent a pontozásnál).

Hasonló tapasztalattal kapcsolatos minimális követelmények:

a) az ajánlattevőnek legalább három év tapasztalattal kell rendelkeznie a péolgári légy közlekedésben hazai és nemzetközi járatok működtetésével;

b) az ajánlattevőnek az utóbbi két évben folyamatosan, megszakítás és felfüggesztés nélkül kellett, hogy működtessen  vonal- és charterjáratokat ofertantul trebuie să dovedească operarea activă constantă, fără întreruperi sau retrageri, pe zboruri de linie și charter în ultimii 2 ani;

c) az ajánlattévőnek az utóbbi három évben legalább egymillió utast kellett szállítania, azzal a megjegyzéssel, hogy ezen utasszám felett többletpontok járnak;
d) az ajánlattévőnek már működtetnie kellett eddig is vonaljáratokat Bukarest és London desztinációkkal.

„Az eljárás ezen első szakaszát november végéig kell  lezárni, amikor is egy tanácsadói cég által készítendő  jelentés alapján ki kell dolgozni az együttműködés részleteit, úgy, hogy indulhassanak új járatok, és a partnerség a kiválasztott légitársasággal előnyös legyen az Air Oradea számára”, fűzte hozzá a  Bihar Megyei Tanács elnöke.

A jelentkező légitársaságok november 10-ig igényelhetnek pontosításokat, az Air Oradea ezseket november 17-ig megválaszolja, ajánlatokat pedig november 29-ig várnak.

Az Air Oradea azon döntését, hogy egy társulást kezdeményezzen egy magán-légitársasággal, az indokolja, hogy Nagyvárad és Bihar megye gazdasági fejlődése egyre gytorsabb ütemben történik az utóbbi években, így szükség van  Bukarest és más európai városok elérésére légi úton.

Mint ismeretes  az Air Oradea Légitársaságot  a térség gazdasági fejlesztésének céljából 2021 októberében alapította meg a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, annak érdekében, hogy fellendítse a picai versenyhelyzeti körülmények között a légiforgalmi tevékenységet a nagyváradi repülőtéren.

Előző Épülnek a hulladékgyűjtő udvarok a megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor