Contact

Tendert hirdettek ipari parkok kialakítására

Itthon > Uncategorized > Tendert hirdettek ipari parkok kialakítására

A Bihar Megyei Tanács január 3-án versenytárgyalást hirdetett az élesdi, a belényesi és a vaskohsziklási ipari parkok infrastrukturális munkálatainak elvégzésére. 

Vaskohsziklás esetében csupán a kivitelezésre, Élesd és Belényes esetében pedig a tervezésre és kivitelezésre szerveznek licitációt.

Az élesdi ipari park esetében nyolc hónapra fognak szerződést kötni (ebből két hónap a tervezésre és hat hónap a kivitelezésre), Belényes esetében kilenc hónapra (ebből három hónap a tervezés és hat hónap a kivitelezés időtartama), Vaskohsziklás esetében pedig hat hónap lesz a szerződés időtartama a kivitelezési munkálatok elvégzésére.

A beruházások teljes becsült költségvetése 69.288.813,4 lej áfa nélkül. Élesd esetében ez az összeg 17.522.059,93 lej; Belényes esetében 30.273.922,15 lej; Vaskohsziklás esetében pedig 21.492.831,29 lej. Az árajánlatokat 2023. március 1-je, 15 óráig lehet benyújtani.  

A társfinanszírozást európai uniós alapokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében, a Bihar Megyei Tanács hozzájárulása a projekt összértékének 60 százaléka.

Az infrastrukturális munkálatok a következőkből állnak: a belső úthálózat, valamint a bekötő- és kivezető utak kialakítása, és a közművesítési (vízhálózat, villamosenergia-ellátás, közvilágítás és a földgázelosztó hálózat biztosítása stb.) beruházások elvégzése. 

Hamarosan közbeszerzési eljárást fognak kiírni a margittai ipari park tervezésére és kivitelezésére is. A beruházásra vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt a Bihar Megyei Tanács tavaly december 22-i  közgyűlésén hagyták jóvá.

„A margittai, élesdi, belényesi és vaskohsziklási, az intelligens szakosodást elősegítő tudományos parkok annak az iparipark-hálózatnak a részét képezik, amit a Bihar Megyei Tanács alakít ki és fejleszt a következő évben Nagyváradon kívül. Olyan településeken, amelyek 40-50 kilométerre találhatóak Nagyváradtól, annak érdekében, hogy az ott élő lakosoknak legyen helyben munkahelyük, és ne kelljen naponta ingázniuk”közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Előző Újra lehet közlekedni a Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál lévő új hídon

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor