Contact

Újra lehet közlekedni a Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál lévő új hídon

Itthon > Uncategorized > Újra lehet közlekedni a Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál lévő új hídon

Hamarosan befejeződnek a Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál, a 792A jelzésű megyei úton lévő híd felújítási munkálatai. A Fekete-Körös folyó feletti átkelőt megnyitják a közúti forgalom előtt.

„A napokban történt meg a dilatációs hézagok tömítése, december 31-től lehet közlekedni a hídon. A projekt keretében hat híd esetében fejeződnek be a munkálatok Tenke térségében, ezek közül hármat felújítottak, hármat pedig teljesen újjáépítettek. A beruházások összértéke meghaladja a négy millió eurót, amelynek egy részét európai uniós alapokból fedezzük, a másik részét pedig a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből finanszírozzuk”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A híd 77,9 méter hosszú és 11,8 méter széles, amiből 7,8 métert tesz ki a járda.  A közlekedés biztonságának érdekében fémkorlátokat helyeztek el.

A munkálatok időtartama alatt egy ideiglenes hidat alakítottak ki a térségben, mivel a régit lebontották és teljesen újjáépítették. Márciusig lebontják az ideiglenes átkelőt, amelyen a kivitelezés időtartama alatt használtak, és befejezik a különböző munkálatokat, úgy mint:  a híd és az útpálya közötti összeköttetés biztosítása, a töltések helyreállítása, valamint a vízelvezetés kialakítása.

A munkálatok a következő projekt részét képezik: “ Főjavítások és hídrekonstrukció a 792A jelzésű megyei úton Váradles-Arad megye határa közötti részen“. Ez magába foglalja hat híd főjavítását/javítását. A beruházás finanszírozása európai alapokból történik. A Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál épülő új híd 5.834.092,15 lejbe kerül áfával együtt. A kivitelező a Dumexim Kft, a Tisoti Exim Kft., és az Industrial Construct Ardeal Kft. által alkotott konzorcium.

Előző Aláírták a nagyváradi repülőtér utastermináljának bővítésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor