Contact

Tendert írtak ki 12 hulladéktároló udvar építésére

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki 12 hulladéktároló udvar építésére

Október 6-án négy tételes tendert hirdettek meg 12 hulladéktároló udvar létesítésére.

A következő településeken építenek hulladékgyűjtő központokat: 1.tétel: Váradszentmárton, Biharszentandrás és Fugyivásárhely, 2. tétel: Tenke, Magyarcséke és Oláhszentmiklós, 3. tétel: Barátka, Mezőteledg és Rév, valamint a  4. tétel esetében: Érmihályfalva, Székelyhíd és  Papfalva.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer keretében közzétett felhívás szerint az ajánlatok benyújtásának határideje 2022. november 9-e15.00 óra. A munkálatok becsült értéke 25,8 millió lej áfa nélkül.

Mint ismeretes Bihar megyében jelenleg négy hulladéktároló udvart építenek a következő településeken: Belényes, Margitta, Nagyszalonta és Élesd. A következő években további 16 ilyen központot létesítenek, így Bihar megyében egy 32 hulladéktároló udvarból álló hálózat alakul.

Bihar megyében 2021-től működik a hulladékok összegyűjtési/szállítási/válogatási és tárolási rendszere, amely teljes egészében lefedi a hulladékgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásokat. Annak érdekében, hogy elérjék a megyében keletkező hulladékmennyiség 60 százalékának begyűjtésére/kezelésére és hasznosítására (azért, hogy ne kerüljenek a szeméttelepre) vonatkozó célkitűzést, szükség van az Integrált Hulladékgazdálkodási Menedzsmentrendszerrel kapcsolatos beruházások folytatására. Ugyanakor egy minden szeméttípusra kiterjedő háztartási hulladékgyűjtési infrastruktúrát kell létrehozni a lakosság számára.

Minden központban konténereket helyeznek el a következő hulladékok szelektív gyűjtésére: ruhaanyagok, újrafelhasználható termékek, fém, háztartási cikkek, üveg,  elektromos és elektronikus termékek, műanyagok, papír-karton, faanyagok, bútorok, növényi eredetű hulladékok, építőipari törmelékek és veszélyes hulladékok.

 A Bihar Megyei Tanács finanszírozza a hulladéktároló udvarok megépítését és felszerelését.

 A polgármesteri hivatalok biztosítják a hulladéktárolók működéshez szükséges körülményeket, és kidolgozzák a központok szabályzatát úgy, hogy ezt más területi-közigazgatási egységek is használhassák. A környékbeli lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a helyi köztisztasági vállalatok nem szállítanak el.

Előző Ecolect : Tevékenységi beszámolót tartottak

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor