Contact

Tendert írtak ki a belényesi körgyűrű Gyalány felé történő meghosszabbítására

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki a belényesi körgyűrű Gyalány felé történő meghosszabbítására

A Bihar Megyei Tanács tendert írt ki a belényesi körgyűrű Gyalány felé történő  meghosszabbításának tervezési és kivitelezési munkálataira. Az erre vonatkozó felhívást március 3-án tették közzé az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.

A projekt becsült összértéke 16.357.659,77 lej és 17.993.425,75 lej között található áfa nélkül. Az ajánlatok benyújtásának határideje 2023. március 30.

A belényesi körgyűrű létesítésének II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére.

„Azok, akik Biharrósa felől érkeznek és Vaskohsziklás felé tartanak, nem kell többé keresztülhaladjanak Belényesen, hanem ezen a terelőúton haladva elkerülhetik a forgalmi dugókat. Az a cél, hogy beérjük a körgyűrűs munkálatokat, amelyek ennél sokkal bonyolultabbak, ugyanis völgyhidak és felüljárok építését feltételezik. Ennek a leágazásnak viszont csak körforgalmai lesznek, az egyik az ipari felé visz, a másik a Gyalány irányába vezető megyei úttal való kereszteződésnél” nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes már elkezdődtek a belényesi körgyűrű építési munkálatai. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

 A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Tendert írtak ki mentőeszközök beszerzésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor