Contact

Tendert írtak ki mentőeszközök beszerzésére

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki mentőeszközök beszerzésére

A Bihar Megyei Tanács közbeszerzési eljárást írt ki a balesetek áldozatainak keresésére, mentésére, evakuálására és szállítására szolgáló speciális felszerelések megvételére, amelyek célja az egészségügyi szolgáltatások javítása a sürgősségi ellátás területén, az európai uniós finanszírozású  IPHEALTH –ems kóddal rendelkező ROHU 449 projekt keretében.

A tenderrel kapcsolatos felhívást február 26-án tették közzé az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben. A pályázat kiírás öt tételre vonatkozik, az alábbiak szerint:

  • I. tétel: Két terepjáró jármű beszerzése, amelyek a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat bevetési csapatainak terepen történő szállítási kapacitásának biztosításához és a balesetek áldozatainak evakuálásához szükségesek ;
  • II. tétel: Két hószán beszerzése, amelyek a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat bevetési csapatainak terepen történő szállítási kapacitásának biztosításához és a balesetek áldozatainak evakuálásához szükségesek;
  • III. tétel: A vízi kutatáshoz, kereséshez és mentéshez szükséges felszerelések beszerzése;
  • IV. tétel: Egy tűzoltóautó beszerzése a tűzoltók számára, a hegyvidéki, vagy más, nehezen megközelíthető térségekben történő beavatkozások esetében;
  • V. tétel: A „Mentési és sürgősségi egészségügyi segítségnyújtási felkészítési és képzési központ” számára szükséges mentőfelszerelések beszerzése.

Az árajánlatok benyújtásának határideje 2023. április 13-a, a projekt becsült összértéke 2.020.766,5 lej áfa nélkül. A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják a Románia-Magyarország határokon átnyúló projekt keretében. 

 „Az Integrált projekt a fenntartható fejlődés érdekében Bihar megye hegyvidéki részén, az egészségügyi szolgáltatások és az ezekhez való hozzáférés elősegítése, illetve fejlesztése a sürgősségi esetekkel kapcsolatos orvosi beavatkozások területén” elnevezésű projektet (IPHEALTH, ROHU449) európai uniós alapokból finanszírozzák.

 A beruházást a Bihar Megyei Tanács valósítja meg partnerségben Berettyóújfalu Önkormányzatával, Nagyvárad, Margitta, Nagyszalonta, Élesd, Belényes területi-közigazgatási egységekkel, a Nagyváradi Egyetemmel, a Salvamont Hegyi- és Barlangimentő Szolgálattal, a Gróf Tisza István Kórházzal, valamint a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel.

Az IPHEALTH projektet az Interreg V-A Románia– Magyarország 2014–2020 közötti program keretében finanszírozzák, az Európai Regionális Fejlesztési Alapon (ERFA) keresztül, kiegészítve a két tagállam, Románia és Magyarország országos társfinanszírozásával. Ennek teljes költségvetése 9.717.383,06 euró, ebből 7.987.250,81 euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származik.  

További részleteket, információkat az  IPHEALTH-projektről, a https://iphealth.ro/ honlapon lehet olvasni.

Előző Új menedzser a Bihar Megyei Kulturális Központ élén

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor