Contact

Tendert írtak ki a megyei könyvtár korszerűsítési munkálatainak kivitelezésére

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki a megyei könyvtár korszerűsítési munkálatainak kivitelezésére

A Bihar Megyei Tanács augusztus 16-án meghirdette, „A nagyváradi Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár székhelyének felújítása és felszerelése” elnevezésű beruházás kivitelezésére vonatkozó nyilvános versenytárgyalást.  

A Közbeszerzések Elektronikus Rendszerén (SEAP) közölt felhívás szerint a szolgáltatások becsült értéke 9.691.925,00 és 10.661.117,50 lej között van áfa nélkül.  Az érdeklődő cégek 2023. szeptember 12-e 15 óráig nyújthatnak be ajánlatot.

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár székhelyének felújítása és felszerelésekkel való ellátása elnevezésű projekt magába foglalja az eredeti épület két különálló részre való osztását, az egyik a könyvek elhelyezésére szánt raktárhelyiségek és az alkalmazottak által használt irodák számára, a másik pedig a könyvtárlátogatóknak, egy teljesen nyitott amfiteátrumból és az ehhez tartozó helyiségekből álló rész.

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár esetében a munkálatok az épület földszintjét, valamint első és második emeletét érintik.  

A földszint esetében megváltoztatják az épületbe való bejutás helyét, kávézót és külső teraszt alakítanak ki, valamint egy nyitott amfiteátrumot építenek könyvkiállító résszel és panorámalifttel. A földszinten gyermekeknek szóló foglalkozásokat tartanak majd, egy speciálisan erre e célra kialakított amfiteátrummal, alkotótérrel, játszóházzal, valamint ott lesz a gyermekirodalmi művek kölcsönzője is.

Az első emeleten lesz a felnőttek olvasóterme, előadóterem, a digitális kompetenciákat fejlesztő részek és könyvespolcok. A tervek szerint második emeleten konferenciatermet építenek, olvasótereket alakítanak ki, lesz médiatár és podcast-stúdió.

A beruházás második része a könyvtár digitalizására vonatkozik. Ez többek mellett azt jelenti, hogy húsz munkapadot alakítanak ki a digitális kompetenciák fejlesztésére, valamint korszerű szkennereket szereznek be, amelyekkel  le lehet másolni a könyveket.

Az érdeklődőknek lehetőségül nyílik e-könyveket és hangoskönyveket használni, valamint podcast-studiót, hang- és videoanyagok meghallgatására, illetve megtekintésére alkalmas termeket alakítanak ki, illetve egyéb korszerű eszközökkel felszerelt helyiségek is lesznek az olvasók számára. 

A nagyváradi Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár székhelyének felújítása és felszerelése” elnevezésű beruházás egy nagyszabású projekt része, amely magába foglalja a megye 29 településén lévő téka korszerűsítését. Ezek a következők: Fugyivásárhely, Váradszentmárton, Biharszentandrás, Nagyürögd, Esküllő, Bors, Barátka, Bondoraszó, Feketekápolna, Vámosláz, Érkörtvélyes, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Drágcséke, Várasfenes, Madarász, Biharpoklos, Robogány, Biharrósa, Tóti, Tenke, Tulka, Élesd, Belényes, Margitta, Diófás, Nagyszalonta, Vaskohsziklás, Székelyhíd és Érmihályfalva.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács augusztus elején aláírta a Kutatási, Innovációs  és Digitalizációs Minisztériummal kötött finanszírozási szerződést, amely a Bihar Megyei „Gheorghe Șincai” Könyvtár korszerűsítésére és digitalizálására vonatkozik, valamint a váradszentmártoni, biharszentandrási és fugyivásárhelyi téka felújítására. A beruházás finanszírozása az Országos Helyreállítási Program (PNRR) keretéből történik.

Előző Pályáznak a volt pénzügyi palota felújítására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor