Contact

Tendert írtak ki egy korszerű buszpályaudvar építésére Székelyhídon

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki egy korszerű buszpályaudvar építésére Székelyhídon

A Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD Bihar) – amelynek tagja a Bihar Megyei Tanács és kilenc városi önkormányzat-versenytárgyalást szervez egy új buszpályaudvar tervezésére és kivitelezésére Székelyhídon.

Az épületben lesz váróterem, jegy- és bérletárusító pénztár, a menetrenddel kapcsolatban információt nyújtó iroda, ügyfélszolgálat, kereskedelmi egység, mosdók, raktár, műszaki helyiség. Kint pedig zöldövezeteket, járdákat alakítanak ki, padokat helyeznek el és digitális képernyőket, útjelző táblákat is stb.

A projekt becsült összértéke 1.325.770,39 lej áfa nélkül. A tervezési munkálatok elvégzésére két hónapot irányoztak elő, a  kivitelezésre pedig hat hónapot.  Árajánlatokat 2023. július 24-ig várnak. A Bihar Megyei Tanács egymillió lejjel járul hozzá a beruházás finanszírozásához az ADD- n keresztül, a többi támogatást a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal biztosítja. 

„A margittai és a belényesi buszpályaudvarokhoz hasonlóan a székelyhídi is egy olyan befektetés, amely javítja a helyi és a megyei tömegközlekedési szolgáltatásokat. A Bihar Megyei Tanács által, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen keresztül finanszírozott beruházások célja, hogy korszerű feltételeket teremtsenek a megyei utasforgalomnak”, jelentett ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Mint ismeretes, 2021. szeptemberében adták át a belényesi és a margittai buszállomásokat, amelyek ezt követően átkerültek a helyi önkormányzatok kezelésébe. 

Előző Vidékfejlesztési programot dolgoztak ki

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor