Contact

Tendert szerveznek a duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére

Itthon > Uncategorized > Tendert szerveznek a duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére

Július 31-én versenytárgyalást hirdettek meg a nagyváradi duális oktatási központ bútorzattal és egyéb berendezésekkel való felszerelésére.

A projekt becsült költsége 4.880.524,7 lej áfa nélkül, amelyből a bútorzat (1. tétel)  2.479.506 lej áfa nélkül, míg a többi felszerelés (2. tétel) 2.401.018, 7 lej áfa nélkül. Árajánlatokat 2023. szeptember 7-ig lehet benyújtani.

A nagyváradi duális oktatási központban a Bihar megyei diákok a következő szakmákban szerezhetnek képesítést: mechanika, ipari építkezések és egyéb közmunkák, elektromechanika, elektroautomatika és vegyipar.  A nagyváradi kampuszban indítandó duális képzés a 8. osztályt elvégzett diákoknak szól, akiknek ősszel kezdődik a líceumi oktatás. A diákok havi 400-1000 lej közötti ösztöndíjban részesülnek, ugyanakkor ingyenesen lakhatnak a központ bentlakásában, napi háromszori étkezést és közlekedési támogatást biztosítanak számukra.

A nyolc épületből álló kampusz keretében osztálytermeket, laboratóriumokat, műhelyeket alakítottak ki a különféle szakmák képzésére, ugyanakkor  egy étkezde, orvosi rendelők, uszoda és sportterem is fog működni, valamint egy 140 szálláshellyel rendelkező bentlakás is.

A projekt összértéke 146.183.346 lej áfával együtt, azaz több mint 29 millió euró. Ebből az összegből 98.048.510 lej (19,7 millió euró) az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) által biztosított támogatás, a fennmaradó 48.134.835 lej (9,6 millió euró) pedig a Bihar Megyei Tanács önrésze.

A projektet az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretéből finanszírozzák.  A program oktatásra vonatkozó részének keretéből (15. Komponens – Oktatás, Reform 4.-Átfogó szakképzés megvalósítása a műszaki felsőoktatás számára) tíz regionális konzorcium fejlesztésére, valamint tíz integrált szakoktatásra alkalmas kampusz fejlesztésére és felszereltségére különítenek el pénzt.

A duális oktatásra szolgáló épületkomplexum a Nagyváradi Állami Egyetem és a leendő Tudományos és Technológiai Park szomszédságában található, a Ceyrat utca 4. szám alatt. A projektet a Bihar Megyei Tanács kezdeményezte, a finanszírozás európai uniós alapokból történik.

A kampusz megvalósításának érdekében konzorcium alakult, amelynek összesen 18 tagja van, vagyis két helyhatóság: a Bihar Megyei Tanács (projektvezető) és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, öt tanintézmény: a nagyváradi Traian Vuia és Mihai Viteazul műszaki kollégiumok, az élesdi Alexandru Roman, a vaskohsziklási Unirea és a váradi Constantin Brâncuşi szaklíceumok, amelyek kiegészülnek a Nagyváradi Egyetemmel és a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, valamint a következő kilenc magáncég és egyesület: Faist Mekatronic Kft., Connectronics România Kft, Vernicolor Rt, Celestica Kft, Purem Oradea Kft, Nidec Kft., Plexus Services RO Kft., Bihor West Szakmai Egyesület, Bihari Vállalkozások Szövetsége.

Előző Elektromos töltőállomások épülnek európai uniós finanszírozással

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor