Contact

Terepszemle a megyei beruházások helyszínén

Itthon > Uncategorized > Terepszemle a megyei beruházások helyszínén

Március 24-én Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke munkalátogatáson vett részt Várafenesen, Belényesirtáson és Vaskohszikláson, amely alkalomból megtekintette a térségben kivitelezendő beruházásokat.

Belényesirtáson, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és Adrian Bogoșel polgármester terepszemlét tartottak, majd egyeztettek a Henkeres-völgyével kapcsolatos projekt folytatásáról. Gátakat létesítenek, hogy megvédjék a község lakóit az áradások okozta károktól, amelyek nagy csapadékmennyiség esetén következnek be, mivel a völgy nem képes felvenni a nagy vízmennyiséget.

Vaskohszikláson Iulian Balaj polgármesterrel együtt több folyamatban lévő beruházásnál jártak, amelyeket a Bihar Megyei Tanács finanszíroz a helyi költségvetésből, valamint vissza nem térítendő kormányzati és európai uniós forrásokból. A megtekintett beruházások között szerepeltek a gyors ütemben épülő tanuszodák, a település jövőbeni ipari parkjának építőtelepe, ahol jelenleg a víz- és csatornahálózat , illetve a közlekedési infrastruktúra  kiépítésén dolgoznak. Idén nyártól kezdődnek meg a gázhálózat kivitelezési munkálatai. Ugyanakkor  megtekintették az Avram Iancu Országos Főgimnáziumot is, ahol rendbe tették a tanintézmény belső részét, és egy multifunkcionális központot rendeztek be ott. Ezt a központot Vaskohsziklás minden lakosa használhatja, különféle események helyszínéül szolgálhat, az üzleti találkozóktól, az oktatási és kulturális rendezvényekig. Jelenleg a város központi övezetének helyreállítása zajlik, a munkálatokkal már  80 százalékban elkészültek. Ugyancsak folytatódnak a vaskohsziklás tó körüli szabadidős övezet kialakításának munkálatai.

„Ismét vidéki munkalátogatáson vettem részt, hogy beszélgessek a polgármesterekkel, és megtekintsem a helyi projekteket, valamint megyénk közösségeinek valós gondjait. Ma, Várasfenesen és Belényesirtáson voltam, valamint Vaskohszikláson. Belényesirtáson, Adrian Bogoșel polgármesterrel együtt végigjártuk a község falvait, hogy megnézzük a kivitelezés alatt álló munkálatokat, illetve azokon a helyeken is voltunk, ahol különböző beruházásokat valósítanak majd meg. Vaskohszikláson, Iulian Balaj polgármesterrel és Marius Cioară alpolgármesterrel közösen pontról-pontra elemeztük az európai uniós vagy kormányzati forrásokból finanszírozandó jövőbeni projekteket. Ugyanakkor a helyszínen megtekintettünk több folyamatban lévő beruházást: a város központi részének rehabilitációját, a vaskohsziklási tó környékének kialakítását rekreációs övezetté, az épülő tanuszodát, a multifunkcionális termet, az Avram Iancu Országos Főgimnáziumnál zajló munkálatokat, a hulladéktároló platformot és az ipari parkot.  A mandátumom időszaka alatt folytatni fogom ezeket a munkalátogatásokat, mivel fontosnak tartom, hogy állandó kapcsolatom legyen a helyszíni eseményekkel, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az év eleje óta kezdődtek meg a Bihar Megyei Tanács elnökének és két alelnökének ilyen jellegű munkalátogatásai, melyek mandátumuk teljes időszaka alatt folytatódnak majd, annak érdekében, hogy a helyszínen tájékozódjanak a megye valódi gondjairól, és támogassák a helyi önkormányzatokat.

1
Előző Tavaszi nagytakarítás Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor