Terepszemle a szentandrási körgyűrű nyomvonala véglegesítésének érdekében

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke május 26-án terepszemlén vett részt Szentandrás településen. Filip Cheșelivel, a Bihar Megyei Tanács Műszaki Igazgatóságának vezetőjével, Ioan Mărcușsal a község polgármesterével, és a tervezőkkel együtt véglegesítették a szentandrási körgyűrű nyomvonalát, valamint megbeszélték a dokumentáció elkészítésével kapcsolatos részleteket.IMG 2948 scaled

            „A műszaki tervet októberben adják be, amikor is benyújtják a beruházás európai uniós alapokból történő finanszírozására vonatkozó kérelmet. Az a célunk, hogy mielőbb elkezdhessük a pályázati eljárást, lehetőleg még ezen a télen, és jövő év tavasszal írjuk alá az európai uniós finanszírozású szerződést, hogy ténylegesen elkezdődhessenek a kivitelezési munkálatok. Ily módon 2023 végére már közlekedni lehetne a metropolisz övezetben lévő három körgyűrűn”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A Bihar Megyei Tanács célkitűzése, hogy 2023 végéig elkészüljön a fugyivásárhelyi (5,8 kilométer hosszúságú), a szentandrási (5 km) és a nagyürögdi (8,4 km) körgyűrű.

Mint ismert március 29-én kihirdették a beruházási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának (D.A.L.I.) elkészítésére vonatkozó tender nyertesét a „ 767E jelzésű megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának rehabilitációja, az 1+060 km szektortól egészen a 13+760 kilométerig (L= 12,700 km)” elnevezésű munkálatnál , valamint a műszaki és kivitelezési terv elkészítőjét a „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelésére”  vonatkozó beruházás esetében.

A dokumentációkat az ADURO IMPEX Kft. készíti el, a nyertes cég árajánlata pedig 754.790,40 lej volt áfa nélkül.

A Nagyváradi Metropolis Övezetben lévő települések elkerülő útjainak építése,  a sűrű forgalom és a Nagyvárad közelében dolgozók nagy száma miatt (a megyében lévő több mint 160 ezer munkahelyből 115 ezer a metropolisz övezetben található) vált szükségessé.

IMG_2964

Előző Gyermeknapi programok a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast