Contact

Terepszemlét tartottak a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ helyszínén

Itthon > Uncategorized > Terepszemlét tartottak a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ helyszínén

Október 6-án megtekintették azt a területet, amelyen felépítik majd a nagyváradi Multifunkcionális Kulturális Központot, erre meghívták a tervpályázat iránt érdeklődőket. Ez a beruházás a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közös projektje.

A találkozót Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, és a versennyel foglalkozó műszaki titkárság szervezte. A megbeszélésen részt vettek két műépítészi és tervezői iroda képviselői. Călin Gal alelnök mellett jelen volt, a pályázatot elbíráló zsűri két tagja is, Ioana Filip főépítész, a Bihar Megyei Tanács részéről , valamint Radu Fortiș, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal főépítésze.

 Az épületben lenne egy 1000-1200 személy befogadására alkalmas nagyterem, valamint néhány konferenciaterem is. A kulturális központ mintegy 3.500 négyzetméteres területen épülne fel, a maximális magassága pedig 24 méter. A központot a sportlíceum pályája, a Partenie Cosma Főgimnázium, a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkaügyi Felügyelőség, az Állami Számvevőszék új épülte, valamint a Făgărașului utca által határolt területen építik majd fel.

  A kulturális központ alkalmas volna összejövetelek, kongresszusok vagy konferenciák, előadások megszervezésére, azonban kreatív létesítményként is működne, hozzájárulva ezáltal a kulturális, tudományos és üzleti turizmus fejlesztéséhez Nagyváradon és Bihar megyében.

 „Örömmel tapasztalom, hogy már több műépítészi és tervezéssel foglalkozó cég érdeklődik a pályázat iránt. A mai találkozón bemutattuk a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ építési helyszínét, és információkat közöltünk a pályázatra vonatkozó tudnivalókról. Már felvették velünk a kapcsolatot más megyékben tevékenykedő műépítészek is, akik majd Nagyváradra látogatnak. Ez alkalomból is szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy  hasonló terepszemléket és megbeszéléseket fogunk szervezni az érdeklődőknek”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A Bihar Megyei Tanács honlapján külön oldalt hoztak létre a tervpályázat számára, amely a következő linken érhető el: https://www.cjbihor.ro/centrucultural. Ezen az oldalon megtalálható az ötletpályázat dokumentációja és a szükséges iratok, a fotó- és videóanyagok, a verseny lefolyásának programja, valamint az elérhetőségek. A projektek benyújtásának határideje november 30., 17 óra.

Előző Tej-kifli program: Kiírták a közbeszerzési eljárást

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor